2019-02-28 08:49Pressmeddelande

Sofiah Björnsdotter från Borås vinner Besöksnäringens talang

Sofiah Björnsdotter, vinnare av Besöksnäringens talang 2019. Foto: Stig AlbanssonSofiah Björnsdotter, vinnare av Besöksnäringens talang 2019. Foto: Stig Albansson

Vid galan Awards Night tilldelades Sofia Björnsdotter på Almåsgymnasiet i Borås utmärkelsen Besöksnäringens talang. Hon får priset för sin stora yrkesskicklighet och viljan att utvecklas inom näringen.

Under vintern har yrkeslärarna på hotell- och turist-, samt restaurang- och livsmedelsprogrammen i hela Västsverige kunnat nominera elever som visat intresse och talang för besöksnäringen. Priset delades ut på galan Awards Night och vinnaren blev Sofiah Björnsdotter, elev på Almåsgymnasiet i Borås. Juryn motiverade priset:

Årets talang inom Hotell och Turism har ett utpräglat sinne för service. Eleven har tagit stort ansvar för sin egen utbildning från första dagen. Eleven är mångsidig och klipsk och beskrivs som ett underbarn inom vår bransch!”


Bakom priset står bransch- och arbetsgivareorganisationen Visita tillsammans med flera företag inom näringen.
- Utmärkelsen syftar till att lyfta fram talanger och uppmuntra till en karriär inom besöksnäringen. Näringens tillväxt är enorm och det är ett stort behov av personal de kommande åren, säger Malin Wendt på Visita



Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.