2023-03-19 20:05Pressmeddelande

SM-guld till elever från Stockholm

Henry Chuprunov och Nicole Nije från Internationella Hotell- och restaurangskolan i Stockholm kan titulera sig svenska mästare. De vann guld i Gymnasie-SM under helgens final.

Under två intensiva och spännande dagar avgjordes Gymnasie-SM i grenen servering på Internationella Hotell- och restaurangskolan, Campus Södermalm, Stockholm.

Juryns motivering;

- Efter en väl utförd tävling med svåra utmaningar och tuff konkurrens har det vinnande laget visat på bred yrkesskicklighet och ett fantastiskt sammansvetsat lag.

Gymnasie-SM anordnas av Visita och Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning hos Visita, menar att tävlingen lyfter fram yrkesskickligheten, höjer statusen bland yrkesutbildningarna och framför allt attraherar fler ungdomar att söka sig till jobb inom besöksnäringen.

- De som går Hotell- och turism- eller Restaurang- och livsmedelsprogrammen är närmast garanterade jobb efter utbildningen. För branschen är de unga tävlande oerhört värdefulla då de synliggör yrkeskompetensen och de fina möjligheterna besöksnäringen erbjuder – en bra väg in på arbetsmarknaden, men också en karriärmöjlighet att bygga vidare på, berättar Peter Thomelius.

 


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 6 000 medlemsföretag med över 8 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Dan-Aria Sucuri
Kommunikatör
Dan-Aria Sucuri

Relaterad media