2023-03-19 19:59Pressmeddelande

SM-guld till elever från Båstad

Zeke Westerlund och Tilda Svensson från Apelrydsskolan i Båstad kan titulera sig svenska mästare. De vann guld i Gymnasie-SM under helgens final.

Under två intensiva och spännande dagar avgjordes Gymnasie-SM i grenen kök på Internationella Hotell och restaurangskolan, Campus Södermalm, Stockholm.

Juryns motivering;

- Med en hög leverans och ett bra samarbete så har det vinnande laget levererat rätter med höga och balanserade smaker samt lyft huvudråvarorna. De har även arbetar på ett professionellt sätt under hela tävlingen.  

Gymnasie-SM anordnas av Visita och Peter Thomelius, chef för kompetensförsörjning hos Visita, menar att tävlingen lyfter fram yrkesskickligheten, höjer statusen bland yrkesutbildningarna och framför allt attraherar fler ungdomar att söka sig till jobb inom besöksnäringen.

- De som går Hotell- och turism- eller Restaurang- och livsmedelsprogrammen är närmast garanterade jobb efter utbildningen. För branschen är de unga tävlande oerhört värdefulla då de synliggör yrkeskompetensen och de fina möjligheterna besöksnäringen erbjuder – en bra väg in på arbetsmarknaden, men också en karriärmöjlighet att bygga vidare på, berättar Peter Thomelius.

 


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 6 000 medlemsföretag med över 8 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Relaterad media