2019-05-21 12:19Pressmeddelande

Riksdagsledamot Mattias Jonsson (S) praktikserar på Hotel Bellora

Hotel Bellora. Foto: ESS groupHotel Bellora. Foto: ESS group

Onsdagen den 22 maj praktiserar riksdagsledamoten Mattias Jonsson (S) hos Mariana Valderrama Gaete på Hotel Bellora. Syftet är lära sig mer om besöksnäringen. Media är välkomna under praktiken.

Under de senaste tio åren har sysselsättningen i besöksnäringen i Västra Götaland vuxit med över 28 procent. Det är över dubbelt så stor jobbtillväxt som på den övriga arbetsmarknaden. Totalt jobbar över 33 000 i Västra Götaland i näringen.

– Vi gör det här för att vi vill visa riksdagsledamöterna var jobben skapas. En femtedel av alla nya jobb det senaste decenniet har skapats i besöksnäringen, en tredjedel av dem som jobbar i besöksnäringen är unga och en dryg tredjedel är utlandsfödda, säger Maria Ek på Visita.

Media är varmt välkomna
Praktiken genomförs på Hotel Bellora onsdag 22/5 klockan 10.15-12.30. Media är välkomna att delta.


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.