2019-06-17 04:00Pressmeddelande

Riksdagsledamot Mats Wiking gör praktik på Haftsten Resort

Måndagen den 17 juni riksdagsledamot Mats Wiking (S) på Haftsen Resort utanför Uddevalla. Syftet är lära sig mer om besöksnäringen. Media är välkomna under praktiken.

Visita har bjudit in politiker från hela mellersta Sverige att besöka hotell- och restaurangföretagare i sina respektive hemkommuner.

En femtedel av alla nya jobb skapas i besöksnäringen

– Vi gör det här för att vi vill visa riksdagsledamöterna var jobben skapas. En femtedel av alla nya jobb det senaste decenniet har skapats i besöksnäringen, en tredjedel av dem som jobbar i besöksnäringen är unga och en dryg tredjedel är utlandsfödda, säger Maria Ek, regionchef för Visita Västra. 

– Hotell och Restauranger är en jobb- och integrationsmotor, men för att vi ska kunna fortsätta vara det krävs en förståelse från dem som fattar de politiska besluten, fortsätter Maria Ek.

Media är varmt välkomna

Praktiken genomförs på Hafsten Resort klockan 10:00-12:30. Media är välkomna att delta.

Hafsten Resort
Hafsten 120
451 96 UDDEVALLA



Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.


Kontaktpersoner

Dan Jormvik
Pressansvarig
Dan Jormvik
Press- och mediekontakter