2019-10-29 05:30Pressmeddelande

Moderata politiker genomför praktik i besöksnäringen

Onsdagen den 30 oktober praktiserar riksdagsledamot Annicka Engblom och Elin Petersson från Region Blekinge på Brasserie Fridolf i Karlshamn. Syftet är lära sig mer om besöksnäringen. Media är välkomna!

Visita har bjudit in politiker från hela Sverige att besöka hotell- och restaurangföretagare från sina hemregioner.

En femtedel av alla nya jobb skapas i besöksnäringen

– Vi gör det här för att vi vill visa politikerna var jobben skapas. En femtedel av alla nya jobb det senaste decenniet har skapats i besöksnäringen, en tredjedel av dem som jobbar i besöksnäringen är unga och en dryg tredjedel är utlandsfödda, säger Claes Sandvig, regionchef för Visita Södra. 

Blekinges besöksnäring har utvecklats sämre än riksgenomsnittet under det senaste decenniet.

- Fokus för praktiken är att dela idéer och tankar om hur vi tillsammans kan stärka besöksnäringen i Blekinge, säger Claes Sandvig. 

Media hälsas välkomna

Praktiken genomförs på Brasserie Fridolf på Ågatan 26 i Karlshamn. Media är välkomna klockan 12:00-13:00.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Anne Burgess
Kommunikationsansvarig
Anne Burgess
Press- och mediekontakter