2020-11-18 16:04Pressmeddelande

Höga Kusten Turistservice mottar pris för bästa värdskap inom besöksservice

Marcus Strömsten och Katrin Larsson på Höga Kusten Turistservice mottog priset Marcus Strömsten och Katrin Larsson på Höga Kusten Turistservice mottog priset

Priset för årets bästa värdskap inom besöksservice delades ut på årets konferens ”Besöksservice i framtiden” den 18 november 2020. Rådet för besöksservice utsåg i år Höga Kustens Turistservice med sin Personliga Semesterplanerare till vinnare!

Rådets motivering lyder:

De har lyckats kombinera det digitala med det personliga på ett smart och innovativt sätt. Som gäst får du ett snabbt ett personligt svar var du än befinner dig. Du får dessutom några extra tips som genomsyras av en stolthet för destinationen samt en omtanke om dig som besökare. Det gör Höga Kusten Turistservice med sin personliga semesterplanerare till 2020 års vinnare av Visitas bästa värdskap inom besöksservice!

Visitas nationella råd för besöksservice instiftade i våras ett pris för bästa värdskap inom besöksservice. Rådet för besöksservice ville med detta pris uppmärksamma auktoriserade Turistinformationer och InfoPoints som gör det där lilla extra för sin destination, ligger i framkant vad gäller innovativt tänkande och/eller genom material och service markerar en stolthet över sin destination.

- Vi hoppas att priset även fortsättningsvis ska bidra till ett ökat nationellt engagemang för våra Turistinformationer och InfoPoints, uppmuntra till besök samt uppmärksamma vikten av ett gott värdskap”, säger Anne Adsten, ordförande i Visitas råd för besöksservice.

– Otroligt roligt och ärofyllt att Höga Kusten Turistservice med den Personliga Semesterplaneraren vinner första pris. Vi var nominerade bland många starka kandidater. Vetskapen att det är besökare som har röstat på oss, värmer lite extra, säger Katrin Larsson, Höga Kusten Turistservice.                      

– Vår målsättning är alltid att få digital information att kännas personlig och vi har fått mycket fin återkoppling från våra besökare. Alla vi som jobbar på Höga Kusten Turistservice brinner för ett gott värdskap och för den destinationen vi bor i. Jag tror att det märks i vårt möte med besökare, oavsett om det är ett fysiskt eller digitalt möte, säger Marcus Strömsten.

Kontakt Höga Kustens Turistservice:

Maria Lundkvist, maria@hkdest.se, 070-767 00 67

Kontakt Rådet för besöksservice:

Anne Adsten, anne.adsten@jht.se, 070 - 327 39 09 

Pernilla Törngren, pernilla.torngren@vasteras.se, 021-39 01 01

Anna Åmvall, anna.amvall@malmo.se, 0709-34 22 27

 

 

 Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 500 medlemsföretag med över 8 200 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Anne Burgess
Kommunikationsansvarig
Anne Burgess
Press- och mediekontakter