2019-02-07 15:37Pressmeddelande

Gripsholmsskolan i Strängnäs vann Kockduellen

Vinnare av Kockduellen 2019 GripsholmsskolanVinnare av Kockduellen 2019 Gripsholmsskolan

Saga Alfredsson, Tilde Widaeus och Emilia Hammild från Strängnäs vann riksfinalen av matlagningstävlingen Kockduellen och kan därmed titulera sig Sveriges bästa matlager i högstadiet.

I riksfinal av tävlingen Kockduellen gjorde skolor från tio städer upp om att bli bästa matlagare i högstadiet. Vann gjorde Saga Alfredsson, Tilde Widaeus och Emilia Hammild efter att ha lagat Raggmunk med syrad sallad.
- Samarbetet och alla smaker. Vi hade bra balans, säger Emilia Hammild.
- Den syrade salladen var speciell. När vi smakade ville vi bara äta mer, säger Tilde Widaeus.
Juryn med bland annat vinnaren av Årets kock, David Lundqvist, var imponerad över deras sätt att ta sig an utmaningen att laga en huvudrätt utifrån en på förhand bestämd matvarukorg, och med kravet att den skulle innehålla jordärtskocka. Flera av lagen var såväl skickliga i köket som smaksäkra.

Vägen till riksfinalen har gått via stadsfinaler. Efter finalen i Strängnäs har Saga Alfredsson, Tilde Widaeus och Emilia Hammild fått stöd av Culinary Craft för att förbereda sig inför den nationella finalen. Förutom titeln bästa matlagare i högstadiet innebar vinsten ett tillskott på 10 000 kronor till klasskassan.
- Lyxmiddag i Stockholm., säger Saga Alfredsson.

För att komma i kontakt med eleverna, ring Jesper Lagerström, lärare 0701898102.
Bifogade bilder är fria att använda i publicistiska syften. Ingen fotocredd behövs.


Om Visita

Kockduellen är en matlagningstävling för högstadieelever från hela Sverige. Utifrån en korg med matvaror som har bestämts på förhand ska eleverna laga en middag. Resultatet bedöms av representanter från professionen och andra med erfarenhet från branschen. Under tävlingen finns en kock med för att berätta om yrket och svara på elevernas frågor. Kockduellen är ett samarbete mellan Visita och skolorna för att öka intresset för en karriär inom restaurangbranschen. https://varldensjobb.se/kockduellen/

Kontaktpersoner

Jonas Partheen
Presschef
Jonas Partheen
Press- och mediekontakter.