2022-03-22 14:50Pressmeddelande

Fredrik Reinfeldt föreslås till ny ordförande för Visita

Före detta statsministern och partiledaren Fredrik Reinfeldt föreslås som ny styrelseordförande för besöksnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation Visita.

- Jag är glad och hedrad över frågan och har meddelat valnämnden att jag står till förfogande, säger Fredrik Reinfeldt.

- Besöksnäringen är av central betydelse för Sverige. Den ger många ett första steg in på arbetsmarknaden, finns över hela landet och består av allt från små familjeföretag till stora koncerner med tusentals anställda. Om jag blir vald jag ser fram emot att bidra till att lyfta och utveckla näringen ytterligare.

- Det mest angelägna nu är att återstarta besöksnäringen efter pandemin och att företag inom besöksnäringen får bättre möjligheter att växa och utvecklas.

Valnämndens ordförande, Christer Johansson, är mycket nöjd med förslaget till ny ordförande.

- Vi är glada och stolta över att kunna föreslå Fredrik Reinfeldt till ordförande. Hans erfarenheter och kontaktnät kommer vara av stor betydelse för besöksnäringen framöver, säger Christer Johansson.

Nuvarande ordförande Maud Olofsson har meddelat valnämnden att hon avböjer omval.

- Det har varit åtta fantastiska år som ordförande i Visita och under den tiden har näringen verkligen utvecklats till en basnäring.

- Gång på gång under de här åren har jag slagits av all den kreativitet och kämpaglöd som finns hos företagen inom besöksnäringen – inte minst under pandemin. Nu är det dock dags för någon annan att ta över och jag är väldigt glad att Fredrik Reinfeldt, som jag ju känner väl, har tackat ja till uppdraget.

Beslut om ny ordförande fattas på Visitas stämma den 2 maj.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 5 700 medlemsföretag med över 8 100 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.


Kontaktpersoner

Carl Johan Swanson
Kommunikationschef
Carl Johan Swanson