2018-03-26 10:28Pressmeddelande

De blev Årets unga branschstjärna

Daniella Lundh Egenäs, sommelier på Agrikultur och Pi Le, souschef på Ulriksdals wärdshus fick utmärkelsen Årets unga branschstjärna. Priset på 50 000 kronor ska användas för kompetensutveckling.

Visita Stockholms årliga pris, Årets unga branschstjärna, som ges till två proffsiga talanger inom besöksnäringen delades ut under måndagskvällen. Juryn som består av representanter från besöksnäringen och Visita motiverade priserna.

Daniella Lundh Egenäs, sommelier Agrikultur
Genom att hela tiden hämta in ny kunskap och dela med sig av den till såväl kollegor som svenska folket visar pristagaren på ett modernt och inkluderande ledarskap. Hennes inställning skapar fantastiska dryckesupplevelser och trivsel, och bidrog starkt till att lyfta Agrikultur till en stjärna i Guide Michelin.

Pi Le, souschef Ulriksdals wärdshus
För sitt stora driv att hela tiden utveckla sig själv och matlagningen, inte minste genom att alltid söka sig till tävlingar med internationellt motstånd. Hans utvecklingskurva har varit brant, och vi säkra på att hans driv och smaksäkerhet kommer ta honom långt inom den globala gastronomin.

Syftet med priset är att uppmärksamma unga personer som fått en ledande befattning och bidrar till att utveckla sin arbetsplats. Priset är på 50 000 kronor vardera som ska användas för kompetensutveckling.


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.