2020-09-07 18:56Pressmeddelande

Britta Jonsson Lindvall är Årets kvinna i besöksnäringen

Britta Jonsson Lindvall, vinnare av Årets kvinna i besöksnäringen tillsammans med Jonas Siljhammar, vd Visita och Maud Olofsson, ordförande Visita. Foto: VisitaBritta Jonsson Lindvall, vinnare av Årets kvinna i besöksnäringen tillsammans med Jonas Siljhammar, vd Visita och Maud Olofsson, ordförande Visita. Foto: Visita

Priset Årets kvinna i besöksnäringen tilldelas Britta Jonsson Lindvall, grundare och ägare av Treehotel. Hon får priset för att hon byggt upp en världsunik upplevelse i hembygden Harads som lockar besökare från hela världen.

Efter 20 år i olika vårdyrken blev kärleken till hembygden Harads för stor för Britta Jonsson Lindvall. Hon bestämde sig för att byta karriär och börja jobba med bygdens utveckling. Det resulterade i att hon ett tag drev pensionat, vandrarhem och begravningsbyrå – allt i Harads. Sedan tog hon bokstavligen sikte på trädets toppar och skapade det världsunika Treehotel.

Idag jobbar hon på många olika sätt för att Harads ska bli Världens mest hållbara high end destination, och hennes skapelse Treehotel lever verkligen upp till målsättningen. För hennes insatser fick hon ikväll ta emot Årets kvinna i besöksnäringen när näringen var samlad till stor gala i Stockholm. Juryn sa bland annat:

Hon har byggt upp ett liv, en arbetsplats och en världsattraktion i sin hembygd Harads, med naturen som utgångspunkt. Hon har skapat ett hotell som ger människor chansen att uppleva naturen bland trädtopparna samtidigt som de får en unikt designad boendeupplevelse.

Förutom äran fick Britta Jonsson Lindvall 25 000 kronor när hon tog emot priset inför en publik av kollegor och medarbetare från besöksnäringen.

- Det känns stort, det är ju ett nationellt pris. Att bli uppmärksammad av vår egen bransch på det här sättet är det största priset jag kan få. Det blir väldigt personligt, sa Britta Jonsson Lindvall.

Utmärkelsen Årets kvinna i besöksnäringen instiftades som en present till Maud Olofsson, Visitas ordförande, på hennes 60-årsdag.

Tidigare vinnareOm Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar cirka 5 400 medlemsföretag med över 7 800 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Jonas Partheen
Presschef
Jonas Partheen
Press- och mediekontakter.