2018-06-07 11:07Pressmeddelande

Besöksnäringen anställer över 500 under Järvaveckan

Foto: Gröna Lund

När Järvaveckan startar på lördag ska besöksnäringen anställa över 500 personer. Det handlar om restaurangbiträden, nöjesparksartister och receptionister – riktiga och viktiga jobb som ska tillsättas på plats. Media är välkomna att följa rekryteringen.

Sex stora arbetsplatser från besöksnäringen kommer till Järvaveckan för att rekrytera nya medarbetare. Med sig har de över 500 riktiga jobb. Jobb som dessutom är viktiga på dagens arbetsmarknad där framförallt personer med kortare utbildning och/eller utländsk bakgrund är arbetslösa.

- Vi är en jobb- och integrationsmotor som varje år erbjuder tusentals jobb till personer med kortare utbildning. Att kunna komma till Spånga IP som arbetslös och gå hem som arbetstagare är unikt, säger Jonas Siljhammar, vd på branschorganisationen Visita.

Hotell, restauranger och nöjespark är de företag som söker personal till bland annat tjänster i kök, servering och reception. Under de senaste åren har besöksnäringen vuxit kraftigt och skapar årligen över 6000 nya jobb i Sverige. Det gör att möjligheten till jobb och utveckling inom branschen är stora för de som har rätt inställning.

- Ingen annan näring är bättre på att ge nyanlända en första kontakt med den svenska arbetsmarknaden. Under Järvaveckan kommer några av de största aktörerna visa det i praktiken, säger Jonas Siljhammar.

Foto: Gröna Lund

Media är välkomna att följa rekryteringen på plats

Lör 9/6: Nordic Choice
Sön 10/6: Burger King och KFC
Mån 11/6: Stureplansgruppen
Tis 12/6: Gröna Lund
Ons 13/6: Scandic Hotels

Plats: Spånga IP, Tensta-ingången

När: 15.30-20.00


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.