2021-04-06 07:35Pressmeddelande

Anna Wallén ny näringspolitisk chef på Visita

Anna Wallén, ny näringspolitisk chef på Visita.Anna Wallén, ny näringspolitisk chef på Visita. Foto: privat

Anna Wallén har rekryterats som ny näringspolitisk chef på Visita. Idag är Anna verksamhetsledare på Järnvägsklustret i Västerås och har en bakgrund som riksdagsledamot för Socialdemokraterna 2010–2018, bland annat i Näringsutskottet.

- Vi är mycket glada av att kunna rekrytera Anna Wallén till Visita. Hon har en lång och gedigen bakgrund inom politiken på såväl nationell som regional och lokal nivå och har dessutom arbetat med frågor som direkt rör besöksnäringen. Anna kommer att ytterligare förstärka Visitas näringspolitiska arbete, vilket kommer vara centralt för att besöksnäringen ska kunna återstarta efter pandemin, säger Visitas VD Jonas Siljhammar.

- Besöksnäringen är Sveriges viktigaste näring när det kommer till att anställa ungdomar och utrikes födda och dessutom för att hela Sverige ska leva. Näringen har drabbats hårt av pandemin och de restriktioner som införts och jag ser verkligen fram emot att vara en del av arbetet med att återstarta näringen, säger Anna Wallèn.



Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 500 medlemsföretag med över 8 200 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.