2019-05-03 07:36Pressmeddelande

Anna Jonsson får utmärkelsen Årets kvinna i besöksnäringen

Anna Jonsson, Årets kvinna i besöksnäringen. Foto: VisitaAnna Jonsson, Årets kvinna i besöksnäringen. Foto: Visita

Årets kvinna i besöksnäringen tilldelas Anna Jonsson, ägare av flera Sibyllarestauranger i Jämtland. Hon får utmärkelsen bland annat för hennes ledarskap och förmåga att utveckla såväl befintliga som nya restauranger.

Anna Jonsson började i besöksnäringen redan som 16-åring när hon sommarjobbade i det hon själv kallar en ”korvburk” hemma i Brunflo. Efter fem år som anställd tog hon över driften av en Sibyllarestaurang. Ikväll, 25 år efter första sommarjobbet, fick hon ta emot priset Årets kvinna i besöksnäringen när besöksnäringen var samlad till gala i Stockholm.

Juryn motiverade utmärkelsen med Anna Jonssons mångåriga engagemang för att utveckla såväl restaurangerna som medarbetarna, och sa bland annat:

”Årets kvinna i besöksnäringen har fyra Sibylla-restauranger och är den franchisetagare i Sibylla som har flest restauranger. Hon har slagit Sibyllakedjans rekord för försäljning under en timme, är invald i Nordic Fast Foods styrelse och har fått utmärkelse för sitt ledarskap. Det affärsmannaskap hon visar är en förebild för företagare i näringen och med sin positiva inställning har hon utvecklat många av näringens duktiga medarbetare.”

Anna Jonsson tog emot utmärkelsen inför en stor publik av kollegor och medarbetare inom besöksnäringen. Förutom äran får hon 25 000 kronor.
- Jag är superstolt och glad. Att få pris är det roligaste man kan få, och jag delar det med mina fantastiska medarbetare. Min förhoppning är att priset ska få fler unga tjejer att våga och lyckas som företagare. Tror man på något så går det, sa Anna Jonsson.

Utmärkelser Årets kvinna i besöksnäringen instiftades som en present till Maud Olofsson, Visitas ordförande, på hennes 60-årsdag.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 000 medlemsföretag med över 7 000 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Jonas Partheen
Presschef
Jonas Partheen
Press- och mediekontakter.