2024-05-06 13:30Pressmeddelande

Anna Barkevall är Årets kvinna i besöksnäringen

Visitas pris Årets kvinna i besöksnäringen tilldelas Anna Barkevall, VD Böda Sand. Anna Barkevall har lyft Böda Sand till helt nya höjder, skapat besöksanledningar och satt Öland och camping på kartan för hela sommarsverige.

Anna Barkevall fick ta emot priset av Visitas tidigare ordförande Maud Olofsson och Jonas Siljhammar, VD på Visita, inför en stor publik på Visitadagen 2024. 

Juryns motivering:
Genom passionerat och målfokuserat arbete har pristagaren utvecklat det som en gång i tiden var en camping till en helt unik semesterupplevelse och en av Sveriges starkaste och mest kända destinationer. Hon har med stora drömmar och stort mod vågat tänka nytt när hon slagit samman det bästa från charterresan med den egna verksamheten och lanserat konceptet champing.

Förutom att utveckla verksamheten är pristagaren ett stort föredöme i att introducera, ta hand om och utveckla medarbetare genom den egna akademin. Kunskaper hon även frikostigt delar med sig av i en ”Handbok i bra service”.

Pristagaren har en stor förmåga att tänka utanför boxen och har bland annat bjudit in hela Sverige till destinationen via reality-tv. I snart 20 år har hon ägt och utvecklat Sveriges största camping. En insats som gett henne en kunglig medalj – själv är hon norra Ölands drottning.

- Jag är tacksam, rörd och väldigt glad över utmärkelsen. Att få utmärkelsen Årets kvinna i besöksnäringen gör mig stolt och tårögd. Utmärkelsen ger mig ännu mer energi i att stötta unga in på arbetsmarknaden och fortsätta mitt engagemang för att bidra till minskad psykisk ohälsa bland unga. Jag vill också passa på att hylla alla unga kvinnor som varje dag kämpar mot omöjliga ideal, kroppshets och utanförskap, säger Anna Barkevall.

Förutom äran tilldelas Anna Barkevall 25 000 kronor.

Utmärkelsen Årets kvinna i besöksnäringen instiftades som en present till Maud Olofsson, Visitas tidigare ordförande, på hennes 60-årsdag och delas ut med medel från Maud Olofssons 60-årsfond.


Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar nästan 6 000 medlemsföretag med över 8 500 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.


Kontaktpersoner

Dan Jormvik
Pressansvarig
Dan Jormvik
Press- och mediekontakter