2022-07-05 13:55Pressmeddelande

Anders Ygeman (S) vann Kockduellen

Anders Ygeman (S)Anders Ygeman (S)

Integrations- och migrationsminister Anders Ygeman vann Kockduellen i Almedalen. Han charmade juryn med en frittata.

Anders Ygeman (S), integrations- och migrationsminister, satte sina matlagningskunskaper på prov tillsammans med Markus Aujalay i Kockduellen. Med deras frittata på svenska smaker vann de över Märta Stenevi (MP).

- Jag är imponerad över nivån på maten och det stora engagemanget, säger Jonas Siljhammar, vd på Visita och juryordförande.

Förutom högklassig matlagning diskuterade duellanterna besöksnäringens stora bidrag till jobb och integration i Sverige och vad de vill göra för att ytterligare stärka näringens utveckling. Diskussionen rörde bland annat behovet av fortsatt lägre arbetsgivaravgift för unga och hur färre och enklare regler kan stimulera utvecklingen.

- Att hålla nere skatterna på att anställa är den enskilt viktigaste åtgärden för att besöksnäringen ska kunna skapa ännu fler jobb, inte minst till unga och utrikes födda, säger Jonas Siljhammar.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 900 medlemsföretag med över 8 400 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.