2020-01-20 06:00Nyheter

OBS INSTÄLLD PRAKTIK: Katrin Wissing (MP) praktiktiserar på Trillevallens Högfjällshotell

 

Onsdagen den 22 januari praktiserar Åre kommuns vice ordförande i utvecklingsutskottet Katrin Wissing på Trillevallens Högfjällshotell. Syftet är lära sig mer om besöksnäringen. Media är välkomna under praktiken.

Visita har bjudit in politiker från hela norra Sverige att besöka hotell- och restaurangföretagare i sina respektive hemkommuner.

En femtedel av alla nya jobb skapas i besöksnäringen

– Vi gör det här för att vi vill visa politikerna var jobben skapas. En femtedel av alla nya jobb det senaste decenniet har skapats i besöksnäringen, en tredjedel av de som jobbar i besöksnäringen är unga och en dryg tredjedel är utlandsfödda, säger Teres Gärdin, regionchef för Visita Norrland. 

– Hotell och Restauranger är en jobb- och integrationsmotor, men för att vi ska kunna fortsätta vara det krävs en förståelse från dem som fattar de politiska besluten, fortsätter Teres Gärdin.

Förtroende skapar möjligheter

- Det känns väldigt roligt att Katrin har uppmärksammat oss som destination och vill komma hit på praktik! Hon kommer att få prova på receptionsarbete men ska även hänga med skidpatrullen ut i backarna, säger Cecilia Lind, VD Trillevallens Högfjällshotell.

Media hälsas välkomna

Praktiken genomförs på Trillevallens Högfjällshotell onsdagen den 22 januari med start 08:00 och avslutas efter lunch.Om Visita

Visita är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska besöksnäringen. Visita samlar drygt 5 400 medlemsföretag med över 7 800 verksamheter. Bland våra medlemmar finns restauranger, hotell, campingar, nöjesparker, vandrarhem, spa-anläggningar, turistbyråer och skidanläggningar. Som bransch- och arbetsgivarorganisation är Visitas huvudsakliga uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja Visitas medlemsföretag i att växa och utvecklas och driva för besöksnäringen viktiga frågor.

Kontaktpersoner

Anne Burgess
Kommunikationsansvarig
Anne Burgess
Press- och mediekontakter