2020-09-22 10:54Nyheter

Dags för höstens upplaga av Vikingavandringen

Vikingaleden vid Hargs kyrkaVikingaleden vid Hargs kyrka

Lördagen den 26 september anordnas Vikingavandringen för andra gången. Totalt deltar 50 vandrare i höstens upplaga av det populära vandringseventet som arrangerades första gången i maj 2020. Precis som vid den första upplagan av eventet sålde biljetterna snabbt slut.  

Vikingavandringen är en guidad vandring längs den nya Vikingaleden. Turen startar och slutar i Harg och är cirka 13 km lång i lätt terräng.  

– Vår målsättning är att erbjuda deltagarna en lärorik vandringsdag med vackra vyer och spännande historia. För att vandringen ska bli en säker upplevelse tar man sig själv till starten i Harg och går i mindre grupper, säger Annette Lindström, Visit Roslagen.

Under dagen görs flera stopp där kunniga guider berättar och levandegör områdets intressanta historia.

– Det är jätteroligt att Vikingavandringen än en gång blivit fullbokad och att många vill ta chansen att få kombinera en härlig naturupplevelse tillsammans med ny kunskap om bland annat St Olav, Harg och Upplands järnbrukshistoria, säger Sofia Händel.

Vikingavandringen är en del av Roslagsambassadörsutbildningen, där den deltagare som deltar i sju utbildningstillfällen högtidligen koras till Roslagsambassadör.

Vikingaleden invigdes sommaren 2019 och sträcker sig från Grisslehamn till Gimo. Leden är en del av St Olafs Waterway, en pilgrimsled som går på land och vatten från Åbo via Åland och Roslagen till Trondheim. Vikingaleden länkar samman Roslagsleden med Upplandsleden.

Läs mer om Vikingaleden här


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.