2020-02-21 09:03Nyheter

Nu startar Roslagsambassadörsutbildningen 2020

Båten Rödlöga i Roslagens skärgårdBåten Rödlöga i Roslagens skärgård

Nu startar en ny omgång av den ambassadörsutbildning som hittills korat över 300 Roslagsambassadörer sedan starten 2002. Årets utbildningsserie innehåller flera nyheter och ska ge deltagarna nya kunskaper om Roslagen, både som destination och historiskt.

En Roslagsambassadör står för ett mycket gott värdskap och har kunskap om Roslagens historia, sevärdheter, utflyktsmål, aktiviteter och evenemang.

– Ambassadörsutbildningen har blivit en riktig succé och många av programpunkterna brukar bli fullbokade. För oss är det förstås extra roligt att så många har ett intresse av att vara ambassadörer för Roslagen, säger Malin Hellkvist, Visit Roslagen.  

Bland årets nyheter finns bland annat två nya båtturer och en guidad vandring längs Vikingaleden.  

Programmet inleds den 18 mars med en inspirerande kväll där Janne Gunnarsson föreläser om konsten att få människor att känna sig välkomna. Här får deltagarna inspireras och utmanas i att reflektera över sitt eget förhållningssätt i mötet med andra.

De deltagare som deltar i sju utbildningstillfällen, varav ett obligatoriskt, koras till Roslagsambassadör under en traditionsenlig ceremoni den 21 oktober 2020.

Här kan du läsa hela programmet

Utbildningen anordnas av Visit Roslagen tillsammans med Norrtelje Tidning och Sensus. 


Om Visit Roslagen

Visit Roslagen AB arbetar för utveckling, marknadsföring och försäljning av turistbaserade tjänster och produkter i Roslagen. Denna pärla omfattar de fyra skärgårdskommunerna Vaxholm, Österåker, Norrtälje och Östhammar. Roslagen är havet, skärgården, bruken och småstäderna.

Kontaktpersoner

Malin Hellkvist
Malin Hellkvist