2022-03-09 12:15Pressmeddelande

Jennie Brobakken, projektkoordinator på Vätternvatten

Porträttfoto på medelålders blond kvinna med glasögon. Kvinnan ler på bilden. Jennie Brobakken, Vätternvattens nya projektkoordinator.

Det är sommar 2021 och Jennie Brobakken hör talas om Vätternvatten från en bekant. Jennie slås av hur stort och unikt projektet är och det hela slutar med att hon skickar in en spontanansökan.

”Hej! Jag heter Jennie Brobakken och har arbetat som projektingenjör i 20 år. Om ni är i behov av mina kompetenser får ni gärna kontakta mig!”.

Åtta månader senare, den 1 mars 2022, påbörjar Jennie sin anställning som projektkoordinator på Vätternvatten.

Berätta lite om dig själv Jennie!
Jag är en bokälskande före detta orienterare med många års erfarenhet som projektör och projektingenjör. Jag har dels jobbat på Örebro kommun som väg och gatuprojektör, dels på WSP som väg-, mark- och gatuprojektör. De senaste sex åren har jag varit på FLEX där jag jobbat som projektingenjör.

Jag har bor tillsammans med min man och våra två söner i Garphyttan och på fritiden tycker jag om att småsnickra hemma. Jag är väldigt sportintresserad och nu när jag inte själv orienterar längre är jag ungdomsledare inom orientering.

Hur kom det sig att du skickade in en spontanansökan till oss?
Jag fick höra talas om Vätternvatten av en bekant och blev nyfiken på projektet. När jag började läsa på mer slogs jag av hur stort, unikt och komplext det var - ett av Sveriges största infrastrukturprojekt. Det här sammanföll med att jag var sugen på en ny jobbutmaning och det ledde till att jag skickade in en spontanansökan.

Vad kommer du att göra som projektkoordinator?
Min roll som projektkoordinator innebär att jag kommer jobba övergripande med att stötta projektledare och projektet. Man kan nog säga att jag kommer att vara spindeln i nätet och stötta upp där det behövs.

Nu har du jobbat hos oss i en vecka. Hur känns det?
Det har varit en rolig och händelserik vecka och jag har blivit väl omhändertagen på alla sätt. I takt med att jag har börjat lära mig mer om projektet inser jag hur otroligt stort och komplext det är. Det är så många separata delprojekt som måste fungera för att få ihop helheten och det ska bli jättekul att följa med på den här resan.

Vad har du för förväntningar på ditt nya arbete?
Jag förväntar mig en ny och utvecklande roll där jag får användning av mina tidigare erfarenheter från byggbranschen, men samtidigt får lära mig nytt. Det ska bli spännande och kul att följa med på den här resan och att få vara med och bidra till att regionen får en tryggad framtida dricksvattenlösning.

 

Vi hälsar Jennie varmt välkommen till oss på Vätternvatten!


Om Vätternvatten AB

Vätternvatten AB skapar en hållbar lösning för en framtida vattenförsörjning till delägarkommunerna Hallsberg, Kumla, Lekeberg och Örebro.