2023-06-21 15:27Pressmeddelande

Premiären för Wisdome Göteborg flyttas fram en vecka – öppnar 5 juli

Domföreställning visar fiskar under havsytan.Domföreställning hav

Wisdome Göteborg, Universeums nya visualiseringsdom, var planerad att öppna den 28 juni. Premiären flyttas nu fram en vecka till den 5 juli.

En kylare som hör till en av laserprojektorerna är ur funktion och måste bytas ut. När bytet är gjort måste testning och finjusteringar göras. Detta innebär att Universeum blir tvungna att flytta fram premiären av Wisdome Göteborg till onsdag 5 juli.

Vi är verkligen ledsna över att de besökare som bokat plats före den 5 juli inte får uppleva Wisdome Göteborg som planerat. Det blir en veckas extra väntan, sedan ser vi verkligen fram emot att få öppna, säger Charlotte Mansfield, kommunikationsansvarig på Universeum.

De som har köpt Wisdomebiljetter kommer alla att kontaktas och pengarna för Wisdomebiljetterna återbetalas.

Pressvisning för Wisdome Göteborg hålls den 4 juli kl. 9.30.


Om Universeum

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en samhällsaktör för hållbar utveckling. Vi arbetar med livslångt lärande inom STEM (Science, Technology, Engineering och Mathematics), forskning för accelererat lärande och bevarande av den biologiska mångfalden. På Universeum utforskar vi världen, från minsta molekyl till de ofattbart stora galaxer som ramar in vår plats i universum. Vi ger barn, unga och vuxna kunskap och kraft att göra jorden till en bättre och mer hållbar plats att leva på och bidrar därigenom till stärkt kompetensförsörjning, ökad innovationskraft och en hållbar samhällsutveckling.


Kontaktpersoner

Charlotte Mansfield
Pressansvarig
Charlotte Mansfield