2024-02-07 05:50Pressmeddelande

Konsertupplevelsen med Håkan Hellström förlängs

Håkan Hellström med band på Gramercy Theatre i New York 2016. Fotograf: Jono Bernstein.Håkan Hellström med band på Gramercy Theatre i New York 2016. Fotograf: Jono Bernstein.

Den 29 januari var det biljettsläpp för Håkan Hellström – New York 2016, en unik konsertupplevelse i Wisdome Göteborg på Universeum. En vecka senare är flera föreställningar slutsålda och efterfrågan på biljetter fortsatt hög. Nu förlänger Universeum perioden och släpper fler biljetter.


Media är välkommen till premiären den 9 februari kl. 17.00. Föranmälan krävs för att säkra plats. Kontakta Charlotte Mansfield på charlotte.mansfield@universeum.se eller 072-725 79 00.


Den 29 januari släppte Universeum biljetter till och med den 2 mars. Planen var att erbjuda konserupplevelsen igen till påsk och sedan under sommaren, när fler turister besöker Göteborg. Nu, med den stora efterfrågan på biljetter, tänker man om berättar Eric Edblad, marknadschef på Universeum:

Redan första dagen bokades nära 1 000 biljetter. Vi har hela tiden sett potentialen i den här upplevelsen, men att det skulle bli så stort tryck på biljetterna så snabbt är fantastiskt.

Universeum förlänger nu perioden och släpper biljetter löpande.

Vi kör på nu, över sommaren och in på hösten. Det är många som vill uppleva de magiska klubbspelningarna från Gramercy Theatre, säger Eric Edblad.

På fredag väntar premiär. Fredagens och lördagens föreställningar är alla fullbokade.

FAKTA | HÅKAN HELLSTRÖM – NEW YORK 2016

I april 2016 gjorde Håkan Hellström gjorde två utsålda klubbspelningar på Gramercy Theatre i New York. I Wisdome kommer 65 minuter med magiska ögonblick från dessa att visas. Det mesta av materialet är inspelat med en specialbyggd kamera som filmar i 360 grader. Specialkamerans position tillsammans med visualiseringsdomens avancerade ljudsystem och omslutande 360-gradersskärm gör det till en helt ny typ av konsertupplevelse.

Premiär 9 februari. Spelas 17.00 och 18.30 fredagar och lördagar. Biljetter släpps löpande på universeum.se.


Om Universeum

Universeum är Sveriges nationella vetenskapscenter och en samhällsaktör för hållbar utveckling. Vi arbetar med upplevelsebaserat lärande, bevarande och forskning. På Universeum utforskar vi världen, från minsta molekyl till de ofattbart stora galaxer som ramar in vår plats i universum. Vi ger barn, unga och vuxna kunskap och kraft för att vi tillsammans ska forma en hållbar framtid.


Kontaktpersoner

Charlotte Mansfield
Pressansvarig
Charlotte Mansfield