2020-02-20 08:30Pressmeddelande

VIVA Cruises seglar med sitt första nybyggda fartyg, VIVA ONE från juni 2021

Flodkryssningsspecialisten VIVA Cruises håller för närvarande på att för första gången någonsin bygga sitt eget fartyg, vilket från juni 2021 kommer att ingå i företagets flotta på tio fartyg. VIVA ONE kommer att drivas med hybridteknik, ha 95 mysiga hytter och sviter, tre olika restauranger och massor av faciliteter på sin färd längs Donaus vackra landskap.

VIVA ONE kommer att segla ut på sin jungfrufärd från 26 juni till 3 juli 2021, då fartyget kommer att flyta fram från Frankfurt till den pittoreska, tyska staden Passau. Skeppet kommer sedan att kryssa fram längs Donau och besöka olika tyska städer, som Frankfurt, Würzburg och Nürnberg. Kryssning kostar ca12.500 kr.

 VIVA ONE kommer efter återlanseringen av VIVA TIARA, och kommer att bli det andra fartyget som seglar under VIVA Cruises flagg. Namnet ”ONE” syftar inte bara på att det är det första fartyg som byggs av VIVA Cruises, utan det är även sammanlänkat med varumärkets framtid.

Andrea Kruse, operativ chef på VIVA Cruises, säger, VIVA ONE är det första av många fartyg vi kommer att bygga under de kommande åren. Vi är extremt glada över att se hur VIVA ONE som nu byggs har våra idéer och vår design inkorporerad.”

 VIVA ONE är det första fartyget i VIVA Cruises-flottan som använder sig av toppmodern hybridteknik och därmed är miljövänligare. Fartyget kommer att använda svavelfritt GTL-bränsle (gas to liquid), vilket signifikant reducerar koldioxidkonsumtionen och -utsläppen. Med VIVA ONE kommer dessutom en viktig reducering av plast ombord och en mer omfattande användning av mer miljövänliga material.

 

VIVA ONE har formgivits för att återspegla VIVA Cruises avslappnade stil, genom att använda sig av ljusa och varma färger liksom modernt utformade möbler. Fartyget kommer att ha 87 rymliga hytter och åtta sviter, alla av dem i ljusblå och ljusgröna nyanser och med skönhetsprodukter från det lyxiga märket Rituals. De gemensamma utrymmena kommer att sammanlänkas med breda trapphus, vilket ger en känsla av ljus och rymd. VIVA ONE kommer även att ha ett spa- och wellnessområde med torr- och ångbastu, ett gym och en badtunna på däck.

Gästerna ombord på VIVA ONE kommer att kunna äta på tre olika ställen – alla inkluderade i VIVAs all inclusive-kryssningspaket. Riverside kommer att vara fartygets huvudrestaurang med frukostbuffé, lunch och middagsmenyer à la carte samt flexibla öppettider. Å andra sidan kommer Moments att vara stället dit man går för speciell mat av toppklass, åtföljt av lättare underhållning. De tredje valet, VIVA’s Bistro, kommer att erbjuda en avslappnad atmosfär med ett stort urval av tilltugg och små rätter, inklusive sallader, smörgåsar och hamburgare. Även vegetariska och veganska rätter kommer att finnas på menyn.

Mer information om VIVA Cruises hittar du på: www.viva-cruises.com/en

Information till redaktionen:

Om VIVA Cruises

VIVA Cruises bjuder in dig för att uppleva det allra bästa av Europa, på det sätt det borde upptäckas — med trevligt sällskap, unika perspektiv och prisbelönt service och faciliteter. VIVA Cruises vet att alla resenärer är olika och ser det som sitt uppdrag att ge våra gäster bekvämlighet, flexibilitet och valmöjligheter. De är med flera decenniers erfarenhet av kryssningstrafik till Europas populäraste resmål stolta över att kunna erbjuda en kryssningsupplevelse som ingen annan, skapad för att berika, inspirera och förnya. Gästerna kan följa med på alla de stora floderna — Donau, Elbe, Mosel, Rhen, Rhône, Seine och Main-Donau-kanalen — där de tas med in i många historiska stadskärnor och några av världens mest blomstrande huvudstäder. Och ombord på deras moderna fartyg föds underbara reseupplevelser, varje flodkrök bjuder på nya saker att förundras över och varje ögonblick ombord bjuder på nöjen att åtnjuta.

 

Mer information fås från:                                                                                                  Christine Engen på United Spirit Nordic. Telefon: +45 281 024 34 eller e-post: christine@unitedspiritnordic.com

 Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.

Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen