2019-12-09 08:00Pressmeddelande

VIVA Cruises lanserar expeditionskryssningar i 2021 med introduktion av MS SEAVENTURE

(December 2019) Flodbåtskryssningsspecialisten VIVA Cruises kommer att ge sig in på expeditionsmarknaden med sitt nya skepp MS SEAVENTURE (tidigare MS BREMEN) som lanseras i maj 2021.

VIVA Cruises erbjuder nu fyrstjärniga expeditionskryssningar med MS SEAVENTURE med plats för endast 164 gäster. Det erbjuds 10 % boka-tidigt-rabatt till alla expeditioner som bokas före slutet av februari 2020.

Den 15 maj 2021 avgår MS SEAVENTURE:s jungfruresa från Amsterdam och ankommer Warnemünde och Hamburg den 21 maj. Fartygets kommer sedan att sedan segla 13 unika rutter från den oländiga isländska kusten till den brasilianska regnskogen:

  • Östersjön
  • Island & Spetsbergen
  • Island & Grönland
  • Island & Kanada/Quebec
  • Över Atlanten
  • Sydamerika

Andreas Kruse, VIVA Cruises vd säger: ”Vi har alltid försökt att erbjuda våra kunder ett annat perspektiv på de destinationer de besöker och med lanseringen av det nya expeditionsfartyget tar vi det hela ett steg längre. Vi kommer kunna med vårt smidiga skepp erbjuda en unik produkt och en upplevelse utan att vi kompromissar på kvalitén eller standarden. Våra rutter erbjuder verkligen något unikt för de gäster som vill komma nära några av de mest hisnande landskap och naturupplevelser som finns på jorden.”

Med VIVA Cruises kan engagerade gäster uppleva riktigt avlägsna platser. Som till exempel en spektakulär 17-dagarsexpedition till Västra Arktis & Labrador som endast är möjlig med ett skepp som MS SEAVENTURE som säkert navigerar det isiga havet. Med start i Kangerlussuaq, Grönland med besök till ett stort antal platser på Grönland & Labrador samt Grönlands huvudstad och kulturella centrum Nuuk, där gästerna regelbundet har möjlighet att se både knölval, sillval och vikval innan fartyget anländer Quebec 17 dagar senare.

Priser från 12 150 USD per person

MS SEAVENTURE anses med sina 82 kabiner och sviter vara ett litet fartyg, och erbjuder sina gäster att återupptäcka världen från ett helt nytt perspektiv. Fartyget specialdesignats för dessa unika rutter, storleken gör att fartyget kan besöka även avlägset belägna hamnar och små floder, för att inte tala om dess manövrerbarhet, att med kort varsel kunna ändra kurs för att bättre kunna uppleva djur och natur. Fartygets unika design gör också att det säkert kan navigeras genom isiga hav.

De 12 robusta gummibåtar ombord ger gästerna möjlighet att upptäcka områden och se naturen på nära håll, och de handplockade experterna ombord kommer inte bara att vägleda gästerna under utflykterna utan också presentera serier av föreläsningar och samtal inför varje destination.

VIVA Cruises erbjuder sin all-inklusive produkt som är av allra hösta kvalitet tillgänglig på alla kryssningar.

Det inkluderar: bufféfrukost, lunch och middag (flera val att välja mellan) samt snacks; en gourmetrestaurang; högkvalitativa drycker (mineralvatten, läsk, juice, olika kaffesorter, te, olika typer av vin och öl, samt ”dagens cocktail”. Serviceavgifter och dricks är inkluderat i priset.

De topputrustade 82 hytterna, samtliga med luftkonditionering, är mycket bekväma och består av ett sovrum samt ett vardagsrum. Det finns dubbel- eller enkelsängar och en extra bäddsoffa, modern platt-tv som sänder live från fartyget utombords kamera, DVD-spelare, satellittelefon och Wii, spa-badrum, hårtork, väckarklocka och ett privat kassaskåp. Några av hytterna har en privat balkong och alla hytter har en fullt utrustad minibar och room Service mellan 7.00 och 22.00.

 

Om Viva Cruises

VIVA Cruises startade sin verksamhet 2018 och har sitt huvudkontor i Düsseldorf, Tyskland. VIVA Cruises är känd för sina exklusiva flodbåtskryssningar och erbjuder kryssningar och utflykter på alla de stora floderna i Europa såsom; Donau, Elbe, Mosel, Rhen, Rhone, Seine och Main- Donau kanalen. 2020 kommer de ha 10 flodkryssningsbåtar som seglar under deras flagg, (några av dem erbjuder kryssningar under hela året som deras eget flaggskepp VIVA TIARA, andra under utvalda perioder). VIVA Cruises kryssningar riktar sig till en internationell publik och erbjuder en flexibel kryssning, med högsta kvalitet till det bästa Europa har att erbjuda. Med moderna fartyg med alla moderniteter och en femstjärnig servicenivå där man alltid sätter gästen i fokus är VIVA Cruises en kryssnings upplevelse som inte är någon annan lik. Under 2021 kommer VIVA Cruises också börja erbjuda expeditioner med MS SEAVENTURE.

 

For mer information om VIVA Expeditions; www.viva-cruises-expeditions.com/För bokning kontakta er resebyrå eller via VIVA Cruises Expeditions kontaktformulär,Telefon +4921127403250 eller info@viva-cuises-expeditions.com

För mer information om VIVA Cruises; www.viva-cruises.com/en/about-us/  För bokning kontakta er resebyrå eller via VIVA Cruises kontaktformulär, telefon +4921127403250 eller (info@viva-cuises.com)

För mer information om VIVA Cruises in Norden; Christine Engen, christine@unitedspiritnordic.com, +45 28102434 

 Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.

Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen