2022-04-13 14:48Pressmeddelande

VIVA Cruises introducerar sitt första nybyggda fartyg, VIVA ONE

Det helt nya fartyget kommer att segla på floderna Rhen och Mosel under hela 2022

 

 

(12 april, 2022) Specialisten på flodkryssningar, VIVA Cruises, har välkomnat sitt första nybyggda fartyg till familjen. VIVA ONE döptes i torsdags förra veckan sin hemmahamn i Düsseldorf (Tyskland), på en en ceremoni där över 160 inbjudna gäster deltog. VIVA ONE kommer att erbjuda en mängd spännande turer på floderna Rhen och Mosel under resten av året, med fler kryssningar att se fram emot under 2023.

 

VIVA ONE, vars namn syftar på att vara det allra första fartyget byggt av VIVA Cruises, har 88 moderna hytter för 176 gäster – inklusive dubbelsängar och juniorsviter (de flesta utrustade med franska balkonger) och fyra sviter med balkonger med ett bord och två stolar. Det nya fartyget har VIVA Cruises utseende och känsla, inklusive en modern design i blå toner, trämöbler och en avslappnad atmosfär.

 

 

Gäster ombord på VIVA ONE kommer bland annat att kunna njuta av fartygets rymliga soldäck, spa- och hälsoavdelning och två restauranger: Riverside och VIVA's Bistro. Riverside är VIVA ONEs huvudrestaurang, med ett brett urval av frukost-, lunch- och middagsmenyer – inklusive vegetariska och veganska måltider. VIVA’s Bistro bjuder på en mer avslappnad atmosfär och ett brett utbud av snacks och mindre rätter,  tillgängliga från tidig morgon till sent på kvällen – inklusive sallader, smörgåsar och hamburgare.

 

VIVA ONE är också det första fartyget i VIVA Cruises flotta som använder toppmodern hybridteknik som är bättre för miljön. Fartyget har 68 solceller fördelade på soldäck; man använder svavelfritt GTL-bränsle (Gas to Liquid), vilket avsevärt minskar CO²-förbrukningen och utsläppen; och har en förbättrad autopilotfunktion som inte bara förenklar navigeringen utan också hjälper till att minska bränsleförbrukningen. VIVA ONE jobbar också med att minska användningen av plast ombord, och har installerat två vattenstationer i fartygets lobby, så att gästerna kan fylla på sina återanvändbara vattenflaskor för att minska användningen av plast.

 

 

Det helt nya fartyget kommer att erbjuda en mängd olika kryssningar på fem och sju nätter på floderna Rhen och Mosel under 2022 och 2023 – de flesta av dem avgår från hamnen i Düsseldorf, där VIVA Cruises är baserat. Alla 2022 och 2023 resplaner finns redan tillgängliga på VIVA Cruises webbplats.

 

Dop ceremonin  av VIVA ONE besöktes av ett stort antal gäster, inklusive Andrea Kruse, COO för VIVA Cruises; Arno Reitsma, VD för det schweiziska rederiet, Scylla AG, VIVA Cruises moderbolag; Josef Hinkel, borgmästare i Düsseldorf; och Judith Rakers, en välkänd tysk journalist och TV-presentatör som är gudmor till VIVA ONE.

 

 

Andrea Kruse, COO för VIVA Cruises, sa: "Efter mycket hårt arbete och ett par osäkra år är vi stolta över att ha lanserat vårt första nybyggda fartyg någonsin. VIVA ONE har noggrant designats med hjälp av VIVA Cruises etos och miljövänliga teknik för att ge våra gäster unika ögonblick och exklusiva upplevelser – utan att glömma våra VIVA All-Inclusive-produkter. Vi ser verkligen fram emot att välkomna svenskarna på vårt nya fartyg – de kommer att få en helt ny flodkryssningsupplevelse som aldrig förr.”

 

Alla VIVA ONEs kryssningar kommer att innehålla VIVA Cruises signatur VIVA All-Inclusive-produkt, som inkluderar snacks, helpension, högkvalitativa alkoholhaltiga och alkoholfria drycker, kaffestationer och vattenstationer för självbetjäning, minibar, skönhetsprodukter från lyxigt kosmetikamärke – Rituals, Wi-Fi och även all dricks.

 

För mer information om VIVA Cruises, besök:

www.viva-cruises.com/en

 

 

- SLUT -

 

Anmärkningar till redaktörerna:

 

Om VIVA Cruises

VIVA Cruises inbjuder dig att uppleva det allra bästa av Europa, så som det var tänkt att upptäckas: med gott sällskap, unika perspektiv och prisbelönt service och bekvämligheter. Eftersom vi vet att inte alla resenärer är lika, har VIVA Cruises gjort det till sin mission att ge kunderna större lätthet, flexibilitet och valmöjligheter. Med årtionden av erfarenhet av cruising till Europas populäraste destinationer är de stolta över att kunna erbjuda en kryssningsupplevelse utan dess like, designad för att berika, inspirera och förnya. Efter alla de största floderna (Donau, Elbe, Mosel, Rhen, Rhône, Seine och Main-Donau-kanalen) och Östersjön kommer gästerna att gräva in i hjärtat av tidlösa städer och byar samt världens mest blomstrande huvudstäder. VIVA Cruises erbjuder även expeditionsresor i norra och västra Europa, samt arktiska kryssningar ombord på SEAVENTURE.

 

Högupplösta bilder kan laddas ner från pressrummet

 


Om United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen