2019-03-26 14:35Pressmeddelande

Borneos exotiska värld väntar - upptäck tre kulturer i ett land

En av Star Clippers senaste kryssningar går till Borneos exotiska värld, där du kan uppleva tre olika kulturer samtidigt.

I vår seglar Star Clipper mot nya äventyr i Borneo. Borneo är världens tredje största ö och rymmer det bästa från Malaysia, Brunei och Indonesien. Välkommen till tre spännande kulturer som lockar med såväl ett kinesiskt tempel som en överdådig nationalpark och en av Sydostasiens högsta berg.

Kota Kinabalu är huvudorten i norra Borneo. Här möter du flitiga fiskare i hamnen, antik charm, en magnifik konst- och musikscen samt nya, lockande köpcentra. Ta in hela upplevelsen i dig och avsluta dagen med solnedgången över havet och stadens puls i ryggen.

Borneo är rikt på regnskog med vilda och exotiska djur. Du behöver inte ens ha tur för att få se de fascinerande näsaporna och orangutangerna som är några av öns bekanta invånare.

Människorna du möter är vänliga och deras leenden kommer från hjärtat. Det klara vattnet och den rika variationen av marint liv är helt underbart och perfekt för snorkling. Vandra genom fantastisk natur upp till berget Mount Kinabalu och njut av utsikten. Panoramat över det frodiga landskapet från berget är värt alla ansträngningar.

Ett av de mest minnesvärda besöken på resan är Miri i Borneo Sabah-regionen, där du kan uppleva nationalparken Lambir. De vackra vattenfallen är parkens kännetecken. Ta en promenad genom skogens blomstrande flora och fauna och få oförglömliga minnen med dig hem.

Halvvägs på Star Clippers väg längs Borneos kust ligger Bintulu med Kuan Yin Tong-templet i all sin glans. Den kinesiska helgedomen är utsmyckad med färger, ornament och utsökta dekorationer. En syn för livet, oavsett om du är gammal eller ung.

På seglatsen gör fartyget också ett stopp i Singapore - storstaden, där passion och möjligheter möts. Ett mecka där moderna foodies kan frossa i lokala rätter, provsmaka det mångkulturella köket eller besöka någon av de 39 Michelin-restauranger som staden också kan skryta med. Singapore har shopping, attraktioner, lyx, kultur och historia nog att mätta även den mest kräsna gäst och bidrar till att en kryssning till Borneo blir perfekt.

Den 18 maj 2019 seglar Star Clipper från Singapore till Kota Kinabalu på en 10-nätters segling från väst mot öst. Priser från € 2 535 per person i dubbelhytt.

Du kan också följa med på en höstseglats, till exempel den 15 oktober 2019, när Star Clipper seglar västerut från Kota Kinabalu i Sabah-regionen via Sarawek till Singapore. Kryssningen varar 11 nätter, med priser från € 2 790 per person i dubbelhytt.

Alla priser är exklusive hamnavgifter och flyg till och från kryssningen.

För bokning kontakta er resebyrå eller Star Clippers på info.monaco@starclippers.com, tel. +377  97978400www.starclippers.com

Om Star Clippers

Star Clippers driver tre av världens största segelfartyg och har ytterligare ett under byggnad. Fartygen kan ligga för ankar i mindre bukter och besöker ofta hamnar där de större kryssningsfartygen inte kan lägga till och erbjuder gästerna bekvämligheter och en atmosfär som på en privat yacht.

Hög service tillhandahålls av en uppmärksam besättning och alla tre fartygen har rymliga teakdäck, pooler, en informell restaurang, en välkomnade Tropical Bar på däck och en gemytlig Piano Bar. Fartygen är tillräckligt stora för att erbjuda ett förstklassigt boende och utmärkt mat.

De två mindre fartygen, Star Flyer och Star Clipper, tar vardera 170 gäster och har en besättning på 74, medan Royal Clipper tar 227 passagerare och har en besättning på 106.

@starclipperssailingsOm United Spirit Nordic

Som ett representationskontor är vårt mål att inspirera människor att resa. Genom PR, försäljningsaktiviteter och marknadsföring hjälper vi globala varumärken inom t.ex. turism, hotell, livsstil och luftfart att uppnå sina mål. Genom proaktiva tillvägagångssätt, baserat på år av praktisk erfarenhet, lyfter vi fram kundernas fördelar, stärker deras rykte och förbättrar deras försäljning. Den nordiska resebranschen är vår specialitet. Vi skapar förbindelser mellan våra kunder och den nordiska resebranschen, resemedier och influencer. Vårt huvudkontor finns i Köpenhamn, Norden är vårt hem och Världen är vår lekplats.