2016-04-07 10:18Pressemelding

Star Clippers navngiver nytt skip i sitt 25 års jubileumsår

null

For 25 år siden i 1991 lanserte Star Clippers sitt første skip "Star Flyer", en gjenskapelse av de klassiske seilskutene fra det 19. århundre. Selskapet har besluttet at den beste måte å feire dette sølvjubileum på, ville være å gi sin skipsflåte og mange tilbakevendende gjester et nytt seilskip.

Star Clippers har annonsert navnet på sitt fjerde skip, som blir lansert i slutten av 2017. Skipet, "The Flying Clipper", blir det største og mest ambisiøse i Clipper-flåten til dags dato, med plass til 300 passasjerer, en bruttoregistertonnasje på 8770 tonn og hele 35 seil med et samlet areal på over 6.350 m². Skipet er influeret av det dramatiske France II, bygget i 1911 på La Gironde skipsverftet nær Bordeaux som verdens største råseiler.

SPV Flying Clipper blir verdens største råseiler og det største aktive skip av sitt slag i dag og kommer til å erstatte søsterskipet Royal Clipper i Guinness World Record Book.

Star Flyer, Star Clipper, det nåværende flaggskip Royal Clipper influeret av Preussen fra 1902 og det nye fartøyet er realiseringen av Mikael Kraffts livslange drøm. Den svenske seiler og entreprenør har prestert å gjøre seilskuter til en levedyktig forretning 100 år etter deres opprinnelige avvikling og dermed gjenskapt "Seilskipenes gullalder".

Skipene seiler i Middelhavet i sommermånedene, innen de setter kursen mot Karibia og Cuba for vinteren. En ny rute i Asia starter i desember 2016 med Star Clipper. I sommeren 2017 vil Star Clippers igjen skape historie, når selskapet seiler i Indonesia for første gang med 19 avganger i perioden fra 6. mai til 14. oktober og seilaser av 7, 10, 11 og 14 netters varighet fra Bali og Singapore, herunder Bali-rundturer og turer fra Bali til Singapore og omvendt.

Star Clippers har konstant søkt etter nye og eventyrlige destinasjoner til sine mange gjester, hvor av størstedelen er tilbakevendende, over 60 % av passasjerene er gjengangere. I 2014 seilte Star Flyer for første gang i Cuba, etter at Star Clippers som et av de første selskaper fikk tillatelse fra den cubanske regjering. I 2016/17 blir nye turer av 10 netters varighet fra Havana til Cienfuegos introdusert, mens Royal Clipper fortsetter sine populære seilaser i Karibia i løpet av vinteren 2016/17.

Det nye skipet, Flying Clipper, får 3 pools, hvor av den ene har glassbunn som sender sollys gjennom skipets atrium og inn i den elegante spisesalen. Skipet får også en plattform til vannsport i akterstavnen, som kan benyttes når skipet ligger for anker, og en rekke forskjellige kahyttsklasser, herunder 34 deluxe suiter med balkonger og fire luksuriøse Owner´s suites. I skipets lyse restaurant kan passasjerene nyte en middag i uformelle rammer, mens en dive-bar i glass går gennom fler dekk og byr især de yngre gjester velkommen. Faste gjester vil glede seg over populære Star Clippers-kjennetegn som det hyggelige bibliotek, nettet under skipets baugspryd og den populære Tropical Bar, hvor aftenunderholdningen foregår. Skipet blir utstyret med miljøvennlige high-tech motorer og seiler som sine søsterskip i utgangspunktet utelukkende på vindkraft.

Bakgrunnsinformasjon

Star Clippers opererer tre av verdens største og høyeste fullt bemannede seilskuter. Skipene kan besøke havner, hvor store cruiseskip ikke har mulighet for å legge til, og tilbyr aktiviteter, fasiliteter og en atmosfære som minner om en privat yatch, hvilket har gjort Star Clippers til et av verdens førende spesial-cruiseselskaper.

Passasjerene kan nyte det romantiske seilerlivet ombord på et ekte seilskip i en avslappet atmosfære og med høy service fra den oppmerksomme besetningen. Alle tre skip er utstyrt med teakdekk, swimming pools, uformell spisesal, den festlige Tropical Bar på dekket og en hyggelig pianobar. De er store nok til å tilby førsteklasses opphold og måltider, men også kompakte nok til at besøke små intime havner.

De to mindre skipene, Star Flyer og Star Clipper, har hver plass til 170 passasjerer og en besetning på 74, mens Royal Clipper kan ha plass til 227 gjester og en besetning på 106.

KONTAKT

Star Clippers reservation: www.starclippers.com

PR kontakt: Christine Engen, +45 33115600 christine@unitedspiritnordic.com

FLYING CLIPPER HURTIGE FAKTA

Skipsverft: Brodosplit shipyard, Split, Kroatia

Tonnage: 8,770 grt

Skrog: Stål

Passasjerer: 300 i 150 kahytter

Besetning: 140

Seil: areal 6,350 m²

Mast: Fem-mastet bark

United Spirit Nordic er et uavhengig salgs-og marketing og pr selskap baseret i København som tilbyr tjenester i Skandinavia, Finland og Østersjøen og gjennem søsterorganisasjoner også i Europa og globalt. Innovative, pragmatisk, resultatdrevet og konsekvent, samt at vi er praktiske og vennlige i vår tilgang. Vi arbeider med foretrukne partnere med en langsiktet suksessrate. Med andre ord, arbejder vi som et lite selskap men med enestående erfaring og evnen til at utføre en sterk kampagne og arbeider på en profesjonell måte. Vi tilbyr integritet, hårdt arbeide, pålitelighet, kontinuitet og motivation. For mere informasjon www.unitedspiritnordic.com


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic er et uavhengig salgs-, marketing- og PR-byrå med hovedkontor i København, og vi tilbyr tjenester i Skandinavia, Finland og Baltikum. Innovative, pragmatiske, resultatorientert, konsekvente Vi møter markedet på en praktiskt og vennlig måte. Vi arbeider med partners som ser langsiktig suksess som et mål. Med andre ord, så arbejder vi som et lite team, men med stor erfarenhet til å gjennomføre slagkraftige kampanjer på et proffesjonellt sett. Vi garanterer integritet, pålitlighet, kontinuitet og motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen