2019-04-17 09:02Pressemelding

Ras Al Khaimah Tourism Development Authority inngår partnerskap med European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations

Ny avtale mellom Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) og European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations (ECTAA) gjør Ras Al Khaimah til den foretrukne destinasjon i 2019/2020. Avtalen er en del av RAKTDA’s omfattende salgsfremstøt i Europa.

RAKTDA har underskrevet et avtalememorandum med ECTAA for å øke turismen fra Europa til Ras Al Khaimah. Avtalen ble underskrevet i Ras Al Khaimah den 11. april 2019 av administrerende direktør for RAKTDA, Haitham Mattar og generalsekretær for ECTAA, Michel de Blust.

Ifølge avtalen gir ECTAA – som VIRKE er medlem av - tilsagn om å promotere Ras Al Khaimah som den foretrukne destinasjonen blant sine 70.000 medlemmer. Medlemmene inkluderer reisebyråer og reisearrangører i hele Europa.

ECTAA vil altså fremover sette Emiratets 64 km langstrakte strender, historiske festninger, naturskjønne fjell, terrakottafargede ørkener og mangfoldige og fortryllende landskap på dagsordenen. Alt dette kan norske ferie- og forretningsreisende oppleve i den nordligste av De Forenede Arabiske Emirater, Ras Al Khaimah, som ligger kun 45 minutters kjøring fra Dubai International Airport.

Avtalen som omtales som ”The Preferred Destination Programme” omfatter to halvårlige møter. Det første møtet avholdes i Polen i den første uken av juni 2019, hvor Haitham Mattar inntar scenen som en av hovedtalerne. Ras Al Khaimah vil være vert ved det andre møtet som finner sted i midten av desember 2019. I samme anledning blir det mulig for ECTAA’s medlemmer å få fremvist Ras Al Khaimahs verdensklasse MICE-fasiliteter samt oppleve destinasjonen med egne øyne.

Michel de Blust, generalsekretær for ECTAA, uttaler: ”Ras Al Khaimah er et populært turistmål blant europeere med sol året rundt, vakre strender, en rik kulturhistorie og autentiske, arabiske opplevelser. Vi er overbeviste om at dette partnerskapet med RAKTDA vil vise Emiratets mangfold og mange tilbud samt øke antallet av besøkende til dette vidunderlige Emiratet.»

Administrerende direktør for RAKTDA, Haitham Mattar, sier om partnerskapet:

”Vi har opplevd en betydelig vekst i de europeiske markedene i 2018 som bidro til tosifrede økninger i besøkstallene fra år til år. Når vi ser frem mot vårt mål for besøkende, som ligger på henholdsvis 1,5 millioner i 2021 og 3 millioner i 2025, er det viktig å opprettholde dette momentum. Vi verdsetter å inngå og oppbygge strategiske relasjoner med nøkkelaktører i reisebransjen og turistsektoren, for å sikre at vi får fremhevet de unike opplevelsene som Ras Al Khaimah har å by på. Våre fantastiske opplevelser, som blant annet verdens lengste zipline, har hjulpet til med å sette Ras Al Khaimah på verdenskortet, men vi skal fortsette med å promotere destinasjonens mangfoldighet til vår kjernemålgruppe i denne del av verden.”

ECTAA vil bli en viktig partner i promoteringsprogrammet for reisebransjen og turismen uten for Ras Al Khaimah ved å bli et bindeledd mellom europeiske reisebyråer og reisearrangører og de lokale DMC’er, reiseagenter og andre partnere.

Til redaksjonen 

Om ECTAA
ECTAA ble grunnlagt i 1961 og er i dag sammenslutningen av 36 nasjonale bransjeforeninger for reisebyråer og -arrangører fra 30 europeiske og 4 ikke-europeiske land. Organisasjonen representerer 70.000 virksomheter, beskjeftiger 500.000 og samarbeider aktivt med EU-institusjoner og internasjonale organisasjoner for å sikre at deres interesser og særlige krav tas i betraktning.

Om Ras Al Khaimah
Ras Al Khaimah er en av verdens hurtigst voksende turistmål og kan skryte av en rik kultur og en lang historie som går 7.000 år tilbake. Emiratet huser en rekke arkeologiske attraksjoner og en oppløftende natur, fra gylne sandstrender, imponerende terrakottafargede sanddyner og et grønt belte av daddelpalmer til Jebel Jais, det høyeste fjell i UAE.

Lær mere om Ras Al Khaimah her:

#VisitRasAlKhaimah

Om Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA)
Ras Al Khaimah Tourism Development Authority (RAKTDA) ble opprettet i mai 2011 under Ras Al Khaimahs regjering. For å tiltrekke nærmere 1,5 millioner besøkende innen 2021 og 3 millioner besøkende i 2025 har RAKTDA til formål å utvikle Emiratets turismeinfrastruktur og etablere Ras Al Khaimah som en verdensklasse destinasjon for ferier og forretningsreiser. Samtidig vil RAKTDA skape bæredyktige investeringsmuligheter og forbedre livskvaliteten for Emiratets innbyggere. For å nå sine mål har RAKTDA et regjeringsmandat til å lisensiere, regulere og overvåke Emiratets turisme og servicebransje.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Market Manager i Norden
Jonas Sehested på email eller tlf. +45 2262 3063

Director of Corporate Communications & Public Relations, RAKTDA
Neda Carillo på email eller tlf. +971 7 233 8998


Om United Spirit Nordic

Som representasjonsfirma er målet vårt å inspirere folk til å reise. Gjennom PR, salg og markedsføring hjelper vi globale merkevarer innen turisme, hotell, livsstil og flybransje til å nå dette målet. Vi er tilhenger av proaktive, praktiske metoder samlet fra flere års erfaring, som vi bruker til å løfte frem dine sterke sider, forbedre ditt omdømme og øke salget i virksomheten din. Det nordiske reisemarkedet er vår spesialitet. Vi skaper forbindelser mellom våre kunder og den nordiske reisebransje, reisemedier og influencers. Vårt hovedkontor er i København, Norden er vårt hjem, og verden er vår lekeplass.