2014-04-16 17:46Pressemelding

Påske på Tobago – væddeløb med geder

null

Styrke og hurtighed

Goat racing foregår i landsbyen Buccoo på Tobagos sydvestlige del.

Det er en festlig og underholdende tradition som rigtig mange holder af at se, men for deltagerne i løbet er det mere end bare sjov.

Det kræver i sær to ting at vinde løbet:  Styrke og hurtighed. Dette gælder både mennesket, eller jockeyen som han kaldes, men især også geden.

Bag en ”vinder-ged” står en dedikeret ejer, træner og jockey som mindst bruger to måneder på at træne op til væddeløbet. Udover løbetræning  går gedderne til svømning for at opbygge muskler og er på en særlig diæt.

Rent praktisk forgår væddeløbet sådan, at geden har en snor om halsen mens den løber foran sin jockey. Som ved andre mere traditionelle væddeløb, er det første makkerpar i mål vinderen.

Et løb for alle

I dag er løbet for alle, men sådan har det ikke altid været. Da løbet blev startet i 1925 var det de fattiges udgave af hestevæddeløb, som var forbeholdt de rige på Tobago. Hestevæddeløbet var om mandagen og derfor valgte man at afholde gedde-vædeløbet om tirsdagen. I år er væddeløbet tirsdag d. 22. April.

Goat racing er ikke kun et væddeløb. Det er stort event med festlig parade og mad- og souvenirboder langs ruten. De lokale på Tobago er meget gæstfrie, og mange åbner deres hjem for tilskuere og serverer lækker mad.

Goat racing er i dag en begivenhed der samler familier på tværs af generationer ligesom det også tiltrækker en masse turister der vil opleve den anderledes og utrolig underholdende tradition.

Alt i alt er væddeløbet en festdag hvor man virkelig oplever Tobagos glæde og charme. Man kan ikke andet end at blive i godt humør når man deltager i dette event.

Væddeløbet er sponsoreret af The Tobago House of Assemblys afdeling for turisme.

Ønsker man at opleve Tobagos fantastiske natur og kultur, kan man til sommer rejse med American Holidays via London fra kun 13.750 NOK.

Til vinter kan man rejse med Apollo direkte fra Oslo til Tobago fra kun 15.998 NOK.


United Spirit Nordic er et uavhengig salgs-og marketing og pr selskap baseret i København som tilbyr tjenester i Skandinavia, Finland og Østersjøen og gjennem søsterorganisasjoner også i Europa og globalt. Innovative, pragmatisk, resultatdrevet og konsekvent, samt at vi er praktiske og vennlige i vår tilgang. Vi arbeider med foretrukne partnere med en langsiktet suksessrate. Med andre ord, arbejder vi som et lite selskap men med enestående erfaring og evnen til at utføre en sterk kampagne og arbeider på en profesjonell måte. Vi tilbyr integritet, hårdt arbeide, pålitelighet, kontinuitet og motivation. For mere informasjon www.unitedspiritnordic.comOm United Spirit Nordic

United Spirit Nordic er et uavhengig salgs-, marketing- og PR-byrå med hovedkontor i København, og vi tilbyr tjenester i Skandinavia, Finland og Baltikum. Innovative, pragmatiske, resultatorientert, konsekvente Vi møter markedet på en praktiskt og vennlig måte. Vi arbeider med partners som ser langsiktig suksess som et mål. Med andre ord, så arbejder vi som et lite team, men med stor erfarenhet til å gjennomføre slagkraftige kampanjer på et proffesjonellt sett. Vi garanterer integritet, pålitlighet, kontinuitet og motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen