2015-03-12 09:21Pressemelding

Opplev 5 store eventyr i Jordan

null

Dra på ørkencamping i Wadi Rum

Det blir ikke mer eventyrlig enn ørkendalen Wadi Rum i det sydlige Jordan. Her kan du bl.a. leie en kamel og følge i Lawrence of Arabia’s fotspor, flyve en tur i luftballong eller prøve krefter med eldgamle hemmelige inskripsjoner på skjulte klippevegger. Foruten kamelryggen, som naturligvis er den mest autentiske transportformen på stedet, kan eventyret i Wadi Rum oppleves fra hesterygg eller mountainbike. For de riktig modige er det mulig å overnatte i telt i Wadi Rum, enten i eget telt på `øde´ campingplasser eller i oppstilte beduintelt med tilhørende fasiliteter.

Opplev Midtøstens truede dyreliv i Shawmari reservatet

I Shawmari reservatet øst for Amman får Midtøstens truede dyrearter muligheten til å gjenoppbygge bestanden i trygge rammer, hvilket vel nærmest er et eventyr i seg selv. Her kan du oppleve struts, ville esler og gaseller i naturlige omgivelser. Fra reservatets observasjonstårn er det flotte muligheter for fuglekikking, og i de tidlige morgentimer er sjansene gode for også at spotte den sjeldne elsdyrantilopen, som nærmest var utdødd i 1970´årene. Reservatet tilbyr forskjellige safariturer i løpet av dagen og overnatting i store beduintelt.

Dykke på Kong Husseins skipsvrak i Aqaba

Det var en gang en konge, som kjøpte et skipsvrak og omdannet det til et kunstig rev. Slik kunne eventyret om Cedar Prive-skipsvraket i Aqaba opplagt lyde, for det var på Jordans Kong Husseins initiativ - og med hjelp fra hans sønn Abdullah - at skipsvraket ble omdannet til et populært dykkersted. Aqaba byr på over 30 større dykkersteder med rev, som alle ligger tett ved kysten, så det er store muligheter for undervannseventyr året rundt. Vannski, svømming og seilas er naturligvis også favorittaktiviteter blant lokale og turister i kystbyen.

Elvevandring langs med floden i Mujib naturreservatet

Spend redningsvesten og ta den guidede turen ned Wadi Mujib-floden, som ligger i naturreservatet med samme navn. Underveis på turen, som starter ved Det Døde Hav, passerer du en rekke fosser, den ene villere enn den foregående. Andre velger en av områdets utfordrende og dramatiske ruter på landjorden gjennom et barskt høyland. Det er også mulig å overnatte på reservatets campingplass på Madash-halvøyen med en fantastisk utsikt over Det Døde Hav.

Opplev historien i Jerash og Ajlun

Det er heldigvis tale om et show, når 45 legionærer og 10 gladiatorer møtes til kamp i full utrustning i oldtidsbyen Jerash. Den romerske kultur er tydelig overalt i byen, der byr på en lang rekke konserter og festivaler med bl.a. sang, dans og håndverk i sommersesongen. Tett på Jerash ligger byen Ajlun, hvor besøkende kan gå på eventyr i gamle vindmøller, fort og en betagende slottsruin eller nyte stillheten mellom nåletrær og olivenlunder i områdets naturreservat.

Jordan tilbyr følgende eventyrlige turer med fullt program og overnattinger gjennom reisebyråer eller turoperatører.

Dana, Wadi Rum og Wadi Mujib (3 dager)

Dana, Petra, Wadi Rum, Aqaba og wadi Mujib (5 dager)

Amman, Jerash & Ajlun, Dana, Petra, Wadi Rum, Aqaba og Wadi Mujib (8 dager)

Les mer på www.visitjordan.com eller besøk www.facebook.com/visitjordannorden

United Spirit Nordic er et uavhengig salgs-og marketing og pr selskap baseret i København som tilbyr tjenester i Skandinavia, Finland og Østersjøen og gjennem søsterorganisasjoner også i Europa og globalt. Innovative, pragmatisk, resultatdrevet og konsekvent, samt at vi er praktiske og vennlige i vår tilgang. Vi arbeider med foretrukne partnere med en langsiktet suksessrate. Med andre ord, arbejder vi som et lite selskap men med enestående erfaring og evnen til at utføre en sterk kampagne og arbeider på en profesjonell måte. Vi tilbyr integritet, hårdt arbeide, pålitelighet, kontinuitet og motivation. For mere informasjon www.unitedspiritnordic.com


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic er et uavhengig salgs-, marketing- og PR-byrå med hovedkontor i København, og vi tilbyr tjenester i Skandinavia, Finland og Baltikum. Innovative, pragmatiske, resultatorientert, konsekvente Vi møter markedet på en praktiskt og vennlig måte. Vi arbeider med partners som ser langsiktig suksess som et mål. Med andre ord, så arbejder vi som et lite team, men med stor erfarenhet til å gjennomføre slagkraftige kampanjer på et proffesjonellt sett. Vi garanterer integritet, pålitlighet, kontinuitet og motivation.


Kontaktpersoner

Christine Engen
CEO & Creative Director
Christine Engen