2024-04-18 09:02Pressemeddelelse

Rejsenyheder fra United Spirit Nordic

Ny bæredygtighedsrapport udgivet af Destination Asia!

Det er en fornøjelse at kunne dele en spændende nyhed med jer fra vores kunde, Destination Asia. De har netop udgivet deres første offentlige bæredygtighedsrapport for 2022! Rapporten dækker deres præstationer som en gruppe i 2022 og ser fremad mod deres mål for det kommende år.

I rapporten kan man læse om Destination Asias engagement i at fremme bæredygtighed i de lande, de opererer i, herunder Vietnam, Malaysia, Thailand, Hongkong og Indonesien. Hver destination har sine unikke initiativer, der spænder fra CSR-arrangementer til reduktion af plastikforbrug og støtte til lokalsamfundet.

Det er vigtigt for rejsebranchen at være opmærksom på deres leverandørers bæredygtighedsindsats og bidrage til en mere bæredygtig rejseindustri. 

Publiceringen af bæredygtighedsrapporter er derfor et skridt i retning af, at gøre disse indsatser tydeligere for rejsebureauerne, så de kan have det med i overvejelserne når de vælger leverandører i de forskellige destinationer. 

Læs rapporten for at få en bedre forståelse af, hvordan DMC’en Destination Asia arbejder med bæredygtighed.

Læs rapporten her.

VIVA Cruises

Flodkrydstogt er i fokus nu om dage. Det er en behagelig måde at se Europas hovedstæder på, uden at pakke op og pakke ned hver dag, og hvis man vil spare på CO2 udslip, kan man bytte flyturen ud med en togtur i stedet for, da de fleste krydstogter udgår fra Tyskland, Holland eller Frankrig. 

VIVA Cruises har også fokus på bæredygtighed. På deres hjemmeside kan du læse om hvordan de arbejder med bæredygtighed og miljøet.  

Som en oversigt så arbejder VIVA Cruises med forbedre deres påvirkning af miljøet ved at:

  1. Planlægge ruterne så de sparer nautiske mil, 

  2. Bruge bionedbrydeligt GTL brændstof som reducerer udledningen af CO2

  3. De slår motorerne fra, i mange havne, og bruger alternativ landstrøm. 

  4. Du finder altid en genanvendelig flaske i din kahyt og vanddispensere til at fylde den op, 

  5. De tilbyder både vegetariske og veganske muligheder om bord, i stedet for kød. 

Du kan læse mer her.

VIVA Cruises tilbyder ikke kun almindelige flodkrydstogter, men har også et spændende udvalg af specielle tematiserede cruises.

Oplev for eksempel en unik kulturel rejse, teater-krydstogtet,  der strækker sig over otte dage og tager dig med til forskellige byer fra Düsseldorf til Berlin. Ud over spændende teateroplevelser kan du udforske imponerende kunstinstallationer som "Tiger and Turtle" i Duisburg samt besøge historiske seværdigheder i charmerende mindre byer som Herne-Ost og Minden. 

VIVA har også temaer såsom Wellness cruises, eller cruises til specielle lejligheder, såsom Rhine in Flames, eller Kiel Week, hvor man starter i Kiel og oplever den livlige havn til ugen for kapsejlads, inden turen går mod Hamburg. 

Se flere krydstogt-programmer her.

St. Martin: The Friendly Cuisine #2 ude nu

Vil du gerne vide mere om hvad Gastronomi Festivalen i November egentlig indebærer? Så kan jeg stærkt anbefale dig at bladre igennem det årlige magasin The Friendly Cuisine” som nu er udkommet for 2. gang nogensinde. Magasinet er en opfølgning på den gastronomi festival, der fandt sted i november 2023 på Saint Martin, og det er spændende læsning!  

Der er både interviews med vindende kokke og opskrifter på delikate retter. Du kan også lære om landbrug på St Martin gennem artiklerne om lokale gårde og produkter, og blive klogere på, hvordan et øsamfund som St. Martin sikrer madforsyningen og arbejder mod at minimere importen af råvarer.

 Sidst men ikke mindst giver den bare et godt overblik over restauranterne på øen, og gourmet-scenen. 

Læs magasinet her.

Har du yderligere spørgsmål, er du velkommen til at skrive til Lotte.

Oman: St. Regis åbner hotel i Muscat 

Det kommende St. Regis Al Mouj Muscat Resort tilbyder en enestående Riviera-livsstil ved byens urbane havnefront i Muscat, hovedstaden i Oman, med 250 luksuriøst indrettede værelser og suiter, alle med private balkoner og fantastisk udsigt. 

 Faciliteterne inkluderer en Guerlain Spa, fitnesscenter, swimmingpools, padel-bane og børneområder. Det kommer til at være ni forskellige kulinariske oplevelser på resortet, herunder internationale navne som Hakkasan og Novikov. Det er garanteret. at gæsterne får en uforglemmelig oplevelse her. Resortet lover en harmonisk blanding af moderne luksus og omanisk kultur.

Læs mere her.

Rivende udvikling i turismen

Oman og Saudi Arabien har indgået samarbejdsaftale omhandlende turisme, der skal hjælpe landene med deres respektive mål, Saudi Vision 2030 og Omani Vision 2040. Aftalen blev indgået på ITB i marts måned.

Oman har nydt godt af den stigende opmærksomhed som turistdestination, og spås til at opleve et turisme-boom i den nærmeste fremtid. Dette er ikke så underligt, da destinationen virkelig har noget at byde på både i natur, kultur og eventyrlige oplevelser.

Wadi Tiwi, Oman

Wadi Tiwi i Oman er blevet et eftertragtet rejsemål, der appellerer til rejsende på grund af sin naturlige skønhed og historiske betydning. Beliggende nær Sur i det østlige Oman, tilbyder Wadi Tiwi et væld af fascinerende attraktioner og spændende initiativer, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Besøgende til Wadi Tiwi kan udforske en række smukke steder, herunder Bubbles Beach, Wadi Shab, landsbyen Mibam, Bin Muqram-fortet og Kabikab-gravene. Den gamle by Qalhat er en del af UNESCOs verdensarvsliste og er en unik historisk seværdighed i dette område.

Overnatningsmulighederne spænder fra hyggelige gæstehuse, såsom Wadi Shab Guesthouse eller Cliff Guesthouse til lodges, campervans eller mere luksuriøse villaer og chalets. Der er noget, der passer til enhver smag og budget. Om sommeren er der et væld af kulturelle begivenheder, der giver besøgende mulighed for at stifte bekendtskab med områdets traditioner og kultur. 

Tampa Bay

De siger at de bedste ting i verden er gratis. Fantastiske solnedgange, udsigt over havnefronten, en naturskøn picnic i parken med perfekt vejr, alt dette kan du få gratis når du er i Tampa Bay, og det er samtidig en mere miljørigtig måde at komme rundt i byen på. 

Her er nogle gratis ting vi kan anbefale på et besøg i Tampa Bay

  1. Stå tidlig op og se solopgangen ved Tampa Riverwalk. Du starter dagen med at se bygninger som drukner i solen over en lyserød himmel. Og hvis du tager en eftermiddagstur i Water Works Park, kan du slutte dagen med en smuk solnedgang ved havnefronten. Prøv at stoppe ved Curtis Hixon Park, så du mærker flodens brise og kan nyde solnedgangen over Tampa Universitet.

  2. Floridas søkøer hænger ofte ude ved TECO Energy Plant,  hvor de nyder det varme vand ved Tidal Walk. Du kan se disse fantastiske store dyr fra november til april ved TECO Viewing Center. Og du kan være med på Grand Hyatt Tampa Bay’s 9.5 mils naturvandring, hvor du kan se alligatorer og skildpadder sole sig i Hillsborough floden. 

  3. TECO Line Streetcar er gratis alle ugens 7 dage. Brug den når du skal fra Downtown til Channel District eller til historiske Ybor City.  Den har 11 stop og går hvert 15 min - og er en replica af de oprindelige sporvogne i Tampa Bay. Perfekt sightseeing - som endda er gratis.

  4. I Tampa Bay behøver man nemlig ikke bil for at komme rundt. Du har et af de længste kontinuerlige fortov i USA, Bayshore Boulevard. Det er perfekt til en lang gåtur, cykeltur eller en tur på rulleskøjter.

  5. De kan også vandre langs med Tampa Riverwalk, en 4 km lang gangsti med udsigt over Hillsborough River. Og det bedste er at de kan gøre stop ved nogle af Tampas bedste restauranter, parker og kulturområder - det er win - win, både motion og sightseeing. 

Saudi Arabien

Er du nysgerrig på destinationen, men ikke klar til at tage en 14 dages rejse endnu. Så har du flere muligheder for kombinationer med andre destinationer i Mellemøsten, afhængig af hvilket luftfartsselskab du flyver med, og du kan opleve en ny destination som få andre har set indtil nu - inden din nabo har været der! 

DOHA og  ALULA 

Flyver du med Qatar Airways, så kan du enkelt kombinere Doha, Qatar med AlUla, Saudi Arabien.

På 2-3 nætter i Doha kan du opleve Doha Corniche, Shopping i City Center Shopping Mall, en tur i Souq Waqif Art Gallery, besøge Museum of Islamic Art, Katara Cultural Village, en runde på Doha Golf Club og en tur ved poolen eller stranden. Qatar har direkte fly fra Doha til AlUla, hver søndag og fredag. 

AlUla er en skjult juvel både for dem som vil opleve unik kultur og dem som søger en mere eventyrlig oplevelse. Stedet var en del af det Nabatæiske rige - som Petra i Jordan også var en del af. 

Top tre seværdigheder i AlUla er: 

  1. Lihyans grave: En af de gamle grave som konkurrerer med de legendariske grave i Petra. 22 meter monumental struktur. Denne her er blevet bygge til sønnen af et Lihyan overhoved, men af uvisse grunde ikke blevet fuldført og derfor er nederste del rå og ufærdig.

  2. Hegra: Saudi Arabiens første UNESCO område. Det består af 110 velbevarede grave og en billedskøn ørken som baggrund. Området pryder mange billeder, postkort og avisartikler. Fra det første årtusind f.kr til 1 e.kr var Hegra knudepunktet for nabatæisk handel. 

  3. AlUla’s gamle by viser idag hvordan man boede med tætpakkede gader og mudderstens huse, som var beboede helt frem til 1980erne. I den smalleste del af byen finder du Musa Bin Nusayr Citadel, fra det 10. århundrede som var et vigtigt stoppested for pilgrimme fra Damaskus til Mekka. 

Vil du have lidt mere eventyr så kan du booke en af disse aktiviteter

  1. Via Ferrata - 2,5 time og kan bookes året rundt. Hvor du zigzagger blandt kløfter og andre forhindringer. 

  2. Bjergklatring i AlUla, få en unik oplevelse ved at klatre op nogle af de fantastiske bjergformationer i området. De har ture på alle niveauer, og nybegyndere kan få en introtime i bjergklatring 

  3. Glamping og aktivitetspakke,  2 nætter / 3 dage hvor du camper ud i AlUlas ørken med mulighed for 2 udendørs oplevelser.

  4. Helikopter tur over AlUla, måske ikke så anstrengende - men helt klart eventyr at flyve over AlUla smukke landskab og store historie. 

  5. Alula Hot air balloons, 3 timers oplevelse 1200 meter i luften, hvor du oplever AlUla ovenfra.


Om United Spirit Nordic

United Spirit Nordic vil som repræsentationsbureau inspirere folk til at rejse. Gennem PR, salgsaktiviteter og markedsføring hjælper vi globale brands inden for bl.a. turisme, livsstil, luftfart og hoteller med at nå vort mål. Via proaktive metoder, baseret på flere års praktisk erfaring fremhæver vi kundernes fordele, styrker deres omdømme og øger forretningen. Den nordiske rejsebranche er vores speciale. Vi skaber forbindelserne mellem vores kunder og den nordiske rejseindustri, rejsemedier og influencere. Vores hovedkvarter ligger i København, Norden er vores hjem, og verden er vores legeplads.


Kontaktpersoner

Lotte Kühn Laugesen
PR Executive
Lotte Kühn Laugesen