2021-07-07 11:42Nyheter

De ska föra kampen för ett nyktert Sverige

UNF:s 29e kongress, denna gång digitalt.UNF:s 29e kongress, denna gång digitalt.

Ungdomens Nykterhetsförbund har genomfört deras första digitala kongressen. Under kongressens sista dag valdes UNF:s nya förbundsstyrelse

Mellan den 30 juni-4 juli genomförde Ungdomens Nykterhetsförbund sin 29:e kongress, denna gång blev det digitalt. Cirka 70 ombud deltog i delegationer om max 12 personer eller på sina egna enheter hemifrån och klubbade igenom beslut såsom UNF:s nya drogpolitiska program, motioner, och på sista dagen även UNF:s nya förbundsstyrelse. 

Den nya Förbundsstyrelsen lyder: Jane Segerblom som förbundsordförande tillsammans med Filip Nyman, Johan Fridlund som förbundskassör, Simon Schönbeck som bildningsledare och Sebastian Udenius som förbundssekreterare.
Som ledamöter valdes Amanda Dafors, Jacob Nehrer och Sigrid Björk. 

Som delat ordförandeskap valdes Jane Segerblom och Filip Nyman för ytterligare mandatperiod. 

Det känns super kul att få äran att leda UNF två år till. Vi ser framemot att bygga upp organisationen igen med de lärdomar vi har samlat på oss under vår förra mandatperiod och lämna pandemin som en parantes i UNFs historia. Vi ska bli den starka rösten i civilsamhället, där ungdomar får utvecklas till dagens och framtidens ledare. Säger Jane Segerblom och Filip NymanOm Ungdomens Nykterhetsförbund

Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, är Sveriges främsta ungdomsorganisation som arbetar för en nykter livsstil. UNF har cirka 3000 medlemmar fördelat på över 100 föreningar runt om i Sverige. UNF:s vision är en demokratisk och solidarisk värld fri från droger. UNF är såväl partipolitiskt som religiöst obundet.

Kontaktpersoner

Björn Lindgren
Generalsekreterare
Björn Lindgren