2023-01-17 14:00Persbericht

Nieuwe Profoto Connect Pro compatibel met het Leica SL-systeem

Profoto Connect Pro compatibel met het Leica SL-systeem

Voor meer dan een eeuw produceert Leica Camera AG uitstekende precisie-instrumenten, en beeldkwaliteit is daarbij altijd het hoofddoel van hun productontwikkeling geweest. De samenwerking tussen Leica en Profoto concentreert zich daar dan ook op. De Profoto Connect Pro flitstrigger is nu ook beschikbaar voor camera's van het Leica SL-systeem. Hierdoor krijgen fotografen volledige controle om de balans tussen omgevingslicht en flitser bijzonder snel en precies op elk moment op de set in te stellen.

De Profoto Connect Pro dient als afstandsbediening en centrale hub tussen camera en flitsers. Het wordt via de flitsschoen met de camera verbonden en is meteen klaar voor gebruik. Met zijn duidelijke en intuïtieve bediening werkt de slanke flitstrigger betrouwbaar en met consistente prestaties onder wisselende lichtomstandigheden. Hierbij kunnen de bewezen TTL- en HSS-functies de workflow nog verder versnellen. In de automatische stand wordt het flitsvermogen automatisch berekend waarna het met de Connect Pro kan worden aangepast. In de handmatige modus hebben fotografen de mogelijkheid om de belichting aan te passen aan hun persoonlijke stijl.

Aankoopadressen Leica SL-systeem 

De Leica SL2, Leica SL2-S camera’s en de uitgebreide range aan Leica SL objectieven, zijn te koop bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de Leica-dealers in Nederland.

Leica Camera - Een partner voor fotografie

Leica Camera AG is een internationale, premium fabrikant van camera's en (sport)optiek. De legendarische reputatie van het merk Leica is gebaseerd op een lange traditie van uitstekende kwaliteit, Duits vakmanschap en Duits industrieel design, gecombineerd met innovatieve technologieën. Een integraal onderdeel van Leica is de verscheidenheid aan activiteiten die het bedrijf onderneemt ter bevordering van de fotografie. Naast de Leica Galleries en Leica Akademies verspreid over de hele wereld, zijn er de Leica Hall of Fame Award en in het bijzonder de Leica Oskar Barnack Award (LOBA), die wordt beschouwd als een van de meest innovatieve sponsorprijzen die vandaag de dag bestaan. Verder heeft Leica Camera AG, met haar hoofdkantoor in Wetzlar, Duitsland en een tweede productielocatie in Vila Nova de Famalicão, Portugal, een wereldwijd netwerk van eigen nationale organisaties en Leica Retail Stores.


Onderwerpen: Photo

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen