2023-10-12 08:00Persbericht

Nieuwe en supersnelle OWC Atlas CFexpress 4.0 type B geheugenkaarten

Nieuwe en supersnelle OWC Atlas CFexpress 4.0 type B geheugenkaarten

Transcontinenta BV, distributeur van OWC voor de Benelux, kondigt vandaag nieuwe OWC Atlas Pro en Ultra CFexpress 4.0 geheugenkaarten aan met een dubbele snelheid vergeleken met CFexpress 2.0 geheugenkaarten. Als eerste in de branche biedt OWC ook de mogelijkheid om geheugenkaarten van de vorige generatie, Atlas 2.0, te upgraden naar de nieuwe CFA (Compact Flash Association) CFexpress 4.0 specificatie.

Ongekende snelheid biedt nieuwe mogelijkheden 

De nieuwe Atlas Pro 256GB, Atlas Pro 512GB, Atlas Ultra 1TB en Atlas Ultra 2TB kaarten maken gebruik van PCIe Gen 4-technologie om adembenemende leessnelheden van 3650 MB/s en schrijfsnelheden van 3000 MB/s mogelijk te maken; een toename van 97% vergeleken met de vorige generatie kaarten. Deze belangrijke snelheidsverhogingen maken het mogelijk om verbluffende 4K, 6K en 8K+ video's vast te leggen en de volgende generatie camera's te ondersteunen. Ook kan content sneller dan ooit tevoren worden geopend en geüpload voor bewerking en distributie. Zelfs met deze ongelooflijke prestatieverbeteringen is het stroomverbruik van OWC geheugenkaarten slechts een derde van de toegestane specificatie, waardoor ze ideaal zijn voor alle camera's die op batterijen werken - vroeger, nu en in de toekomst.

De eerste backwards en voorwaartse compatibiliteit in de industrie.

Al meer dan drie decennia biedt OWC oplossingen om de levensduur van technologie te verlengen. De nieuwe Atlas CFexpress 4.0 geheugenkaarten zetten die toewijding voort door gebruik te maken van OWC's Innergize™ software om de firmware op eerdere PCIe Gen3 Atlas Ultra 1TB en 2TB kaarten te upgraden naar CFexpress 4.0 firmware. Gebruikers van geheugenkaarten hebben nooit eerder de kans gehad om de prestaties van hun kaart te verbeteren en het nut ervan te verlengen via een firmware-upgrade. Deze exclusieve upgrade van OWC verdubbelt bijna de huidige lees-/schrijfsnelheden, van 1850MB/s en 1700MB/s lees-/schrijfsnelheden naar 3650MB/s en 3000MB/s.
Daarnaast zijn Atlas CFexpress CFA 4.0 geheugenkaarten achterwaarts compatibel met CFA 2.0 PCIe Gen 3 hosts, wat zowel flexibiliteit als prestaties biedt. "We willen er altijd voor zorgen dat onze klanten het maximale uit onze producten kunnen halen. Daarom hebben we er veel tijd en moeite in gestoken om ervoor te zorgen dat onze nieuwste PCIe Gen 3 CFexpress Ultra 1 en 2TB kaarten, die eerder dit jaar gelanceerd zijn, compatibel zijn met de nieuwste CFA 4.0 specificatie", aldus Larry O'Connor, oprichter en CEO van OWC. "Bestaande bezitters van OWC Atlas geheugenkaarten de flexibiliteit geven om hun producten te upgraden en te profiteren van de nieuwste snelheden, zonder dat men nieuwe kaarten hoeft te kopen, is een game changer die we met veel plezier op de markt brengen".

Het OWC Atlas Ecosysteem
OWC heeft het meest uitgebreide assortiment hardware- en softwareoplossingen ontwikkeld om iedereen te ondersteunen tijdens het creatieve proces van Capture tot Completion™. Het OWC Atlas ecosysteem is de eerste stap in het proces om ervoor te zorgen dat fotografen/videografen de tools tot hun beschikking hebben die ze nodig zijn om hun visie van camera naar publiek te brengen.

Atlas geheugenkaarten
Atlas CFexpress en SD geheugenkaarten bieden flexibiliteit en keuze voor fotografen en videografen op basis van hun camera's en de manier waarop ze deze gebruiken.  Omdat ze zijn getest onder de meest agressieve instellingen die elk type kaart aankan, slaan Atlas-geheugenkaarten onvervangbare content veilig op en leveren ze de hoogste betrouwbaarheid en prestaties.

OWC Innergize™
OWC's Innergize software is een integraal onderdeel van het ecosysteem dat gebouwd is voor OWC Atlas geheugenkaarten en lezers. Innergize controleert eerst de gezondheid van een Atlas-kaart om er zeker van te zijn dat deze betrouwbaar is voor gebruik, en reinigt en herstelt vervolgens de prestaties, zodat er geen dropped frames zijn bij het maken van video's of continu burst-foto's. Atlas kaarteigenaren kunnen vervolgens hun firmware in het veld upgraden om te profiteren van de nieuwste kaartverbeteringen en ervoor te zorgen dat OWC-kaarten en lezers optimaal presteren met hun camera's.

Atlas Card Readers
Ga van opname naar bewerking met een breed scala aan draagbare Atlas cardreaders met busvoeding, evenals SD- en CFexpress-kaarten reader uitgerust OWC docks en opslagoplossingen. OWC geheugenkaartlezers zijn speciaal ontworpen en uitgebreid getest om effectieve warmteafvoer te leveren, zodat Atlas geheugenkaarten maximale, duurzame throttle-free prestaties leveren.

Beschikbaarheid en upgrades

De OWC Atlas Pro CFexpress 256GB en 512GB geheugenkaarten zullen vanaf midden november verkrijgbaar zijn bij geselecteerde dealers. De OWC Atlas Ultra CFexpress 1TB en 2TB zullen dan ook verkrijgbaar zijn. Alle huidige bezitters van OWC Atlas CFexpress 1TB en 2TB geheugenkaarten, met 1850MB/s op het kaartlabel, kunnen de gratis OWC Innergize software downloaden om deze kaarten te upgraden naar de nieuwe CFexpress 4.0 specificatie en dus ook de 2x hogere snelheid!.Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen