2023-03-03 13:08Persbericht

Nieuw: Samyang professionele Manual Focus Adapter voor V-AF Cine objectieven.

Samyang professionele Manual Focus Adapter voor V-AF Cine objectieven

Transcontinenta BV, distributeur voor Samyang in de Benelux, introduceert een nieuwe en professionele Samyang Manual Focus Adapter voor de compacte en lichtgewicht Samyang V-AF Cine objectieven.

Samyang blijft innovatieve producten ontwikkelen voor content creators. Vorig jaar introduceerde het bedrijf een volledig nieuwe reeks autofocusobjectieven voor video en film. De Samyang V-AF serie omvat momenteel een V-AF 24mm T1.9, V-AF 35mm T1.9 en een 75mm T1.9. Dit jaar zullen meer objectieven worden toegevoegd, zoals een 20mm en 45mm objectief, om een compleet en praktisch bereik aan brandpuntsafstanden te bieden.

De nieuwe Samyang V-AF Manual Focus Adapter is toegevoegd aan het assortiment V-AF-objectieven om filmmakers betere en nauwkeurigere controle te geven wanneer ze handmatig moeten scherpstellen. Zelfs met een bewegend onderwerp geven veel videografen de voorkeur aan handmatige scherpstelling voor snel bewegende beelden. Zij kiezen liever zelf waar het objectief scherpstelt en laten dit niet aan de camera over. De adapter kan eenvoudig worden bevestigd aan de voorkant van elk V-AF-objectief met een unieke bajonetvatting aan de voorkant, waardoor filmmakers en videografen volledige controle hebben over de scherpstelling.

Professionele handmatige scherpstelling met een autofocus cine-objectief

De handmatige scherpsteladapter heeft een dubbele schaalverdeling met zowel feet als meters, en de fijnafstelling kan gedaan worden met een soepele en lange rotatie van 300°. De scherpstelring heeft een industriestandaard 0,8 MOD (minimum object afstand) en kan gecombineerd worden met elk follow focus systeem. Wanneer de adapter is bevestigd, kan de MF-ring op het V-AF-objectief gebruikt worden als diafragmaring. Een indicatielampje aan de voorzijde van de adapter laat het onderwerp, of de fotograaf, weten of de camera in de opname- of stand-bystand staat, en de diameter van 95 mm aan de voorzijde maakt het tot slot gemakkelijk om een mattebox te bevestigen.

Huidige cine objectieven zijn vaak zwaar en omvangrijk, maar met de nieuwe Samyang V-AF Manual Focus Adapter is het mogelijk om alle kenmerken van een conventioneel cine objectief te hebben, maar in een veel compacter formaat. In combinatie met een Samyang V-AF Series objectief is het totale gewicht slechts 430 gram, in vergelijking met een standaard cine objectief dat twee keer zoveel kan wegen.

Belangrijkste kenmerken
  • Standaarddiameter van 95 mm voor compatibiliteit met mat boxen
  • 0,8m MOD, kortste scherpstelafstand
  • Ingebouwd opname-indicatie-licht
  • Dubbele schaalverdeling met zowel feet als meters
  • Soepele en lange scherpstelslag van 300°
  • Mechanische handmatige scherpstelling

Beschikbaarheid en prijs
De nieuwe Samyang Manual Focus Adapter voor V-AF objectieven zal vanaf half/eind maart verkrijgbaar zijn bij de erkende Samyang dealers in de Benelux. De adviesprijs zal € 529,99 inclusief btw bedragen.


Onderwerpen: Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen