2022-12-05 14:19Persbericht

Samyang V-AF 35mm T1.9 en V-AF 24mm T1.9 cine objectieven nu leverbaar

Transcontinenta B.V., distributeur van Samyang in de Benelux, kondigt de verkoopstart aan van nog twee cine objectieven uit de veelgeprezen V-AF serie: de Samyang V-AF 35mm T1.9 en de Samyang V-AF 24mm T1.9.

De nieuwe Samyang V-AF serie omvat 's werelds eerste autofocus objectieven speciaal ontwikkeld voor videomakers. Ze zijn ontworpen om het maken van video content eenvoudiger en sneller te maken. Eerder bracht Samyang al de V-AF 75mm T1.9 uit en nu blijven alleen nog de eerder aangekondige Samyang V-AF 20mm T1.9 en de V-AF 40mm T1.9 over, voordat de hele V-AF cine serie compleet is. Deze twee resterende objectieven worden in het eerste kwartaal van 2023 verwacht.

Autofocus objectieven speciaal ontworpen voor video

Alle V-AF-objectieven zijn ontworpen voor Sony E-mount en hebben verschillende nieuwe en belangrijke functies. Zo is er een Tally Lamp die de opnamestatus met LED-licht weergeeft, zodat zelfs een enkele filmer snel de opnamestatus kan controleren. De scherpstelring is ook nieuw ontworpen, zodat follow focus direct kan worden toegepast zonder extra accessoires. Tot slot zorgen de Custom Switch en de Focushold knop voor het snel aanpassen van functies tijdens het filmen. Dankzij het gelijke gewicht en afmetingen zijn de V-AF objectieven ook ideaal voor gebruik met gimbals en drones. Dit omdat je de combinatie niet steeds opnieuw hoeft te balanceren, bij het wisselen van objectieven. Dit kan namelijk tijdrovend zijn.

De hoogwaardige Samyang V-AF 24mm T1.9, 35mm T1.9 en 75mm T1.5 Cine objectieven hebben allen niet alleen een hoge lichtsterkte, maar bieden ook een uitstekend oplossend vermogen voor 8K resolutie videoproducties en vormen het summum van Samyang’s expertise op het gebied van de optica. Zo bestaat de Samyang V-AF 35mm T1.9 uit 10 elementen in 8 groepen, met twee ASP en twee HR speciale lensdelen. De Samyang V-AF 24mm T1.9 bestaat uit 11 elementen in 8 groepen en heeft twee ED, twee ASP en drie HR speciale lenselementen. Beide objectieven produceren een verbluffend scherpe cinematografische look en het 9-bladige diafragma zorgt voor een zacht en vloeiend bokeh dat het onderwerp gemakkelijk van de achtergrond scheidt.

Belangrijkste kenmerken Samyang V-AF objectieven
 • Ondersteunt 8K video
 • Uniforme bouwwijze qua lengte en diameter
 • Stil en snel Samyang STM AF motor
 • Uniforme kleurweergave over alle objectieven
 • Zeer compact formaat en licht van gewicht
 • Led opname indicatielampje (Tally light)
 • Soepele scherpstelring is zonder adapter te gebruiken met follow focus systemen
 • Custom knop en schakelaar voor o.a. opslaan scherpstelpunt
 • Ontworpen voor de Full-Frame Sony E-mount
 • ACC aansluiting voor professioneel gebruik 
 • Spatwaterdichte constructie
 • 58mm filtermaat op alle objectieven
Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe Samyang V-AF 24mm T1.9 en de Samyang V-AF 35mm T1.9 zijn vanaf nu te koop bij de Samyang dealers in de Benelux. De Samyang V-AF 24mm T1.9 heeft een adviesverkoopprijs van €649,99 inclusief btw en de Samyang V-AF 35mm T1.9 heeft een adviesverkoopprijs van €629,99 inclusief btw.


Onderwerpen: Video

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen