2023-09-07 14:27Persbericht

Maak kennis met de Polaroid I-2. Voor de imperfectionisten.

Polaroid I-2 voor de imperfectionist

De Transcontinenta Groep, distributeur van Polaroid in de Benelux, introduceert de volledig nieuw ontworpen Polaroid I-2 instant camera. De I-2 is gemaakt voor degenen die de imperfecties en tastbare genoegens van analoge fotografie waarderen. De Polaroid I-2 is perfect vormgegeven en combineert de tijdloze charme van analoog met moderne creatieve mogelijkheden, waardoor het een nieuwe standaard zet in de instant fotografie.

De Polaroid I-2 is een bewijs van de kunst van fotografie, ontworpen voor creatievelingen die momenten willen vastleggen in hun authentiekste vorm. Hij maakt gebruik van het scherpste Polaroid objectief ooit gemaakt en is de eerste analoge instant camera met ingebouwde handmatige bediening, waardoor je zelf de perfecte opname kunt maken. Met deze camera kunnen fotografen hun creativiteit de vrije loop laten bij iedere klik.

Het scherpste Polaroid objectief ooit
Het was meer een ingenieursproject dan een ontwerpproject. De basisvorm van de camera wordt bepaald door de technische vereisten van het objectief. Het creëert een nieuw archetype met lagere "schouders" die het grotere objectief benadrukken. In combinatie met een nieuw continu autofocussysteem met 3 lensdelen levert dit de scherpste opnamen van alle Polaroid instantcamera's. Het diafragma van F8 is groot voor het filmformaat en zorgt voor prachtige portretten met een prachtige bokeh. Met de nieuwe Polaroid I-2 kun je de creatieve mogelijkheden van Polaroid's unieke filmchemie als nooit tevoren verkennen.

Unieke mogelijkheden

Ingebouwde handmatige bediening
Nieuw voor Polaroid is dat de I-2 ingebouwde handmatige bediening heeft. Stel de sluitertijd en het diafragma in, gebruik diafragmavoorkeuze, sluiterprioriteit of ga volledig handmatig en bekijk alles via de ingebouwde zoeker en controleer de instellingen op het externe AMOLED-scherm. Het is allemaal binnen handbereik, van het bereiken van dat dromerige bokeh-effect tot het vastleggen van bewegingsonscherpte met lange belichtingen.

Zoeker met geïntegreerd display
De I-2 heeft een nieuwe grote en heldere zoeker om je te helpen bij de compositie en controle van je opnamen. Hierdoor zie je het volledig nieuwe display aan de binnenkant dat alle camerastanden en belichtingsinstellingen weergeeft die je nodig hebt. Zo kun je je concentreren op het creatieve proces om de perfecte Polaroid vast te leggen.

Extern AMOLED-beeldscherm
De Polaroid I-2 camera heeft verschillende belichtingstanden ingebouwd in de camera zelf, zodat je verschillende opties kunt kiezen afhankelijk van de foto die je wilt maken. Klik gewoon op de knop OK onder het scherm om tussen de standen te navigeren. Binnen de geselecteerde stand kun je door de verschillende waarden navigeren met behulp van de scherpstelring op het objectief. Het kleine, duidelijke scherm laat je alle instellingen en belichting zien zonder dat je door de zoeker hoeft te kijken.

Ontworpen voor artisans
De slanke zwarte vorm van de Polaroid I-2 is het resultaat van een zorgvuldig ontwerp rond de handmatige bediening en het in Japan ontworpen objectief. Het is iconisch en toch origineel - een echt ambachtelijk gereedschap in een elegante verpakking.

Polaroid APP
Hoewel de Polaroid I-2 werkt als een standalone camera, kun je de gratis Polaroid App downloaden om toegang te krijgen tot nog meer functies en extra controle over je fotografie. Maakt firmware-updates mogelijk via OTA Bluetooth. De APP is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Haal het beste uit unieke chemie
De Polaroid I-2 legt een nieuw niveau van helderheid en detail vast, waardoor je nieuwe horizonten kunt verkennen met Polaroid's unieke filmchemie. De I-2 is compatibel met maar liefst drie verschillende soorten Polaroid instant film: i-Type, 600 en SX-70.

De Polaroid I-2 Instant Camera is meer dan een camera; het is een creatieve metgezel. Met de vrijheid om je opnamen volledig onder controleren te hebben, de kunstzinnigheid van de Polaroid filmchemie, en het iconische ontwerp, biedt de I-2 fotografen een boeiende en krachtige ervaring. Omarm de imperfecties en ontdek een wereld aan creatieve mogelijkheden met de nieuwe Polaroid I-2.

Belangrijkste kenmerken
 • Nieuw ontworpen 98mm F8 objectief
 • Autofocussysteem gecombineerd met LiDAR-afstandssensor
 • Ingebouwde handmatige bediening: zes standen die direct op de camera kunnen worden geselecteerd (automatisch, diafragmavoorkeuze, sluitertijdvoorkeuze, handmatig, meervoudige belichting en zelfontspanner)
 • Twee informatieschermen. Eén extern en een ingebouwd in de zoeker
 • APP compatibel voor toegang tot meer functies en bediening op afstand
 • Nauwkeurig, "huidvriendelijk" flitssysteem
 • Statiefaansluiting
 • Externe flitssynchronisatiepoort
 • Ingebouwde schroefdraad voor 49mm filters
 • Interne oplaadbare lithium-ion batterij, oplaadbaar via USB-C
 • Werkt met Polaroid i-Type, 600 en SX-70 film

Beschikbaarheid en prijs
De nieuwe Polaroid I-2 camera is binnenkort verkrijgbaar bij geselecteerde Polaroid dealers in de Benelux voor een adviesprijs van € 699,99 inclusief btw. Bezoek de speciale Polaroid I-2 website voor meer informatie:

Over Polaroid
Polaroid is een toonaangevende naam in de wereld van instant fotografie, bekend om zijn iconische camera's en film. Met een erfenis die decennia omspant, blijft Polaroid innoveren en creatieve fotografen wereldwijd inspireren.


Onderwerpen: Photo

Over Transcontinenta B.V.

Transcontinenta BV is een value-added distributeur voor Nederland, België en Luxemburg en maakt als dochteronderneming deel uit van de Transcontinenta Group, gevestigd in Nieuw-Vennep, Nederland, nabij de luchthaven Schiphol. De Transcontinenta Group is een particuliere onderneming die oorspronkelijk in 1992 in Nederland is opgericht met eigen vestigingen in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Met passie distribueren wij bekende merken op het gebied van foto, video, sport optics en mobiele connectiviteit. Het brede scala aan merken en producten dat wij vertegenwoordigen, stelt ons in staat ze in een groot aantal markten te positioneren. Van de beginnende amateur, professionele fotostudio tot musea en overheid.


Contacts

Rob van Keulen
NEWSROOM MANAGER
Rob van Keulen