2023-01-18 07:00Pressmeddelande

Tioex växer portföljen med 400 procent – elektrifiering hetaste branschen för andrahandsaktier

null

Idag meddelar Tioex, en medlemsplattform för andrahandsaktier, att medlemmarna investerat cirka 70 miljoner kronor under 2022 och att hela 70 % av nya investeringar är inom elektrifiering. Under förra året har Tioexs medlemmar investerat i hela 15 investeringsrundor varav åtta nya portföljbolag. Året innan, 2021, investerade Tioexs medlemmar i sju investeringsrundor fördelat på två portföljbolag. Antalet bolag i portföljen växte därmed markant med över 400 procent under året, antalet investeringsrundor ökade med drygt 110 procent och investeringsvolymen ökade med 20 procent. Bland de nya portföljbolagen återfinns bolag som Einride, som tillverkar självkörande elektrifierade lastbilar samt Cake, som elektrifierar motorcyklar och lättare fordon.

– Året som gått har varit svårnavigerat på grund av den osäkra marknaden men vi har jobbat på och jag är nöjd att vi kunnat erbjuda våra medlemmar nya spännande investeringsmöjligheter samt ökat våra volymer från året innan. Elektrifiering är en sektor som utmärkt sig bland våra nya portföljbolag. Det är en megatrend som vi bara har sett början på och vi ser att intresset för sektorn ökat markant bland våra medlemmar och att det blir ett fortsatt fokus framåt, säger Johan Hägglund, vd och grundare på Tioex.

Under 2022 har Tioexs medlemmar investerat i bolagen Yabie, Doktor.se, Einride, Cake, Digiexam, Tioex Partners, Klarna, Exeger samt Kaunis Iron som också är det senaste nya tillskottet i portföljen. Kaunis Iron bygger världens första fossilfria och elektrifierade gruvdrift i Pajala.

– Intresset för Kaunis Iron var väldigt stort och rundan blev övertecknad med över 40 %. Bolaget har fått viktiga tillstånd på plats för att expandera verksamheten så vi tror att det fortsatt kommer finnas ett stort intresse, fortsätter Johan Hägglund.

– Framåt har vi flera spännande case på gång och det finns goda möjligheter att hitta guldkorn att investera i just nu. En sektor som vi tittar lite extra på är impactbolag. Här finns det många framstående svenska bolag som har potential att växa och göra världen bättre, tillägger Johan Hägglund.

 


Om Tioex

Tioex är en medlemsbaserad plattform med fokus på att möjliggöra försäljning av aktier för aktieägare i VC-backade företag, såsom grundare, anställda och investerare. Det skapar en möjlighet för privata investerare att investera i de mest intressanta privata techföretagen i olika faser. Tioex har faciliterat finansieringsrundor där medlemmarna har fått möjlighet att investerat i svenska onoterade toppbolag så som Klarna, Einride, Digiexam och Truecaller. Målsättningen för 2022 är att göra investeringar i tio bolag i olika faser. För mer information, besök tioex.se


Kontaktpersoner

Sabina Ribbing
Presskontakt Sverige
Sabina Ribbing