2020-08-21 12:02Pressmeddelande

Tillsammans startar vi nu igång evenemangssverige igen.

Pressrelease / Öppet brev
 
Så kom äntligen beskeden!
 
Dagens besked från Amanda Lind och Mikael Damberg kan bara ses som nystarten för Sveriges live-scen. Det noteras röster som kräver mer tydlighet och än mer flexibla restriktioner. Men efter mer än fem månader i total ovisshet måste vi motta denna kommunikation som att vi nu fått första tecknet på att det är dags för kultur- och idrottssverige att så sakteliga starta igång live-scenen; Självklart på ett ansvarsfullt sätt.
 
Efter en lång period med ett näst intill näringsförbudsliknande tillstånd är det nu är dags för oss alla som lever för publik och fysiska möten att tänka positivt, kreativt och tillsammans hitta lösningar för att kunna leverera grymma evenemang med smittskydd och gällande restriktioner i beaktande. Det är inga problem!
 
Det vilar nu ett mycket stort ansvar på branschen såväl som den svenska publiken att ta nya riktlinjer och restriktioner på allvar för att förhindra smittspridning. Och bara genom att ta detta ansvar på fullt allvar kan vi som önskar större publiker framöver räkna med att regeringen och FHM fortsätter besluta om ytterligare lättnader och en ökning
besöksantal.
 
Vi som representerar biljett- och betalsystemen för Sveriges arrangörer behöver nu snabbt omformera våra verksamheter för att kunna leverera allt det arrangörer och idrottsklubbar behöver för att kunna uppfylla de krav som följer av riktlinjer och restriktioner framöver. Kö-hantering och kö-minimering, platsavstånd samt säkerhetsinformation är centrala frågor som måste hanteras precist men också effektiv och säkert. Men, i en bransch vars hela historia och framgång vilar på kreativitet och innovationer kommer vi tillsammans att fixa detta. Inga problem!
 
Biljettsystem, produktionsbolag, agenter, scentekniker, artister och alla andra som tillsammans utgör den fantastiska evenemangsscenen och som så länge törstat efter att få kicka igång den vardag vi så nyss levde i. Vi fixar detta!
 
Tillsammans startar vi nu igång evenemangssverige igen och tillsammans tar vi ansvar.
 
Vi är redo!
 
#tillsammanstarviansvar
 
Niclas Lindeberg
VD Tickster AB

Ladda ner pressbild på Niclas Lindeberg: https://www.dropbox.com/s/lmywqh838mchz84/Niclas_Lindeberg_VD_Tickster_AB.JPG?dl=0 


Om Tickster AB

Biljetten är bara början… Tickster är en mjukvaruleverantör av molnbaserade IT-tjänster som kopplar samman tusentals arrangörer, ombud och besökare inom musik, kultur och sport. Ticksters huvudprodukter – Blink, BoxPoint, Manager och SalesTracker – hjälper små och stora arrangörer med såväl försäljning, administration och uppföljning som insläpp, bordsplacering och kundsupport till sammanlagt cirka 25 000 evenemang med över 5 000 000 sålda biljetter varje år.

Kontaktpersoner

Niclas Lindeberg
VD
Niclas Lindeberg