2022-04-01 03:15Pressmeddelande

Timbros chefsekonom lämnar för musiken

Jacob <DJ Notaxx> LundbergJacob <DJ Notaxx> Lundberg

Timbros chefekonom Jacob Lundberg väljer att gå vidare. Idag gör han sin sista arbetsdag efter fem år som chefsekonom. 

– Jag har lagt hela mitt vuxna liv, över 10 000 timmar, på skatter. Efter min bok ”Allt du behöver veta om skatter” har jag skrivit det som behöver skrivas. Det är helt enkelt dags att göra något annat, säger Jacob Lundberg.

Jacob Lundberg skriver sedan en tid tillbaka egen musik och väljer nu att starta eget label.

– Det är en stor förlust för oss att Jacob väljer att satsa på musiken. Men det behövs samtidigt fler högersinnade musiker än Mange Schmidt och E-type, så jag önskar honom all lycka till, säger Timbros vd Benjamin Dousa.

Jacob Lundberg säger att han har fått bra stöd i ekonomiprofessor Runar Brännlund som har bandet Wealth of Nations för att fatta sitt beslut och poängterar att han inte kommer lämna politiken helt:

– Den första låt som DJ Notaxx släpper är Popperipossa, som är lite av en mashup, och handlar om Sveriges marginalskatter. Så lite opinionsbildning blir det fortfarande. Kanske förändrar jag skattedebatten från en helt annan typ av scen.

Om Jacob Lundberg

Jacob Lundberg tillträdde som Timbros chefekonom 2017. Han är doktor i nationalekonomi från Uppsala universitet och var agerade tf. vd för Timbro efter Karin Svanborg-Sjövall.

För kontakt

Jacob Lundberg, lundberg.jacob@gmail.com


Ämnen: Karriär

Om Timbro

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.

Kontaktpersoner

Benjamin Dousa
Vd
Benjamin Dousa

Relaterade länkar