2017-03-08 06:00Pressmeddelande

Timbro startar spetsigare kanal

Idag lanserar Timbro webbtidningen Smedjan. Smedjan kommer att publicera ledare, krönikor och reportage och blir ett snabbare komplement till den mer långsiktiga idéproduktionen.

– Genom att skapa en egen kanal får vi möjlighet att kommentera det som händer direkt. Den som vill ha ett klassiskt liberalt svar ska alltid veta vart man vänder sig först, säger Karin Svanborg-Sjövall, vd på Timbro.

Smedjans publicistiska idé är densamma som Timbros: äganderätt, öppenhet och individuella rättigheter. Redaktionen består av den sedan tidigare Timbromedarbetaren Lars Anders Johansson och Blanche Jarn, som rekryterats specifikt för satsningen.

– Alla idéer fångas inte upp och blir tjocka böcker eller rapporter. Med Smedjan får vi en kanal för snabbare opinionsbildning och kortare format, säger Lars Anders, som kommer att fungera som redaktionschef med en bakgrund på bland annat TV4 och SVT.

Bland de fasta krönikörer som är med från början märks författaren Johan Lundberg, piratpartisten Amelia Andersdotter, folklivsforskaren Dan Korn, CUF:s tidigare ordförande Hanna Wagenius och fil dr Carl Rudbeck. Ansvarig utgivare är Timbros vd, Karin Svanborg-Sjövall.

Smedjan kommer även att publicera texter av Timbros medarbetare och externa skribenter. Satsningen lanseras i samband med en större omläggning av Timbros hemsida som har tagits fram tillsammans med webbyrån Fröjd.


Om Timbro

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.