2023-11-29 07:00Pressmeddelande

Timbro rekryterar från regeringskansliet till nytt programområde

Adam Danieli blir ny programansvarig och ansvarig för rättsstatsfrågor på Timbro. Han har tidigare författat ett antal rapporter om socialdemokratins maktstrukturer och medverkat i antologin Efter Alliansen. Adam kommer att arbeta med frågor som rör fri- och rättigheter, demokrati och rättsstatens institutioner. 

— Det känns fantastiskt roligt att bli en del av Timbro. Frågor om rättsstaten, individens rättigheter och vår demokratis funktionssätt har inte varit så brännande på länge. Ska vi kunna vårda våra liberala institutioner så behövs långsiktig idéutveckling inom det här området, säger han.

Adam Danieli har en juristexamen från Stockholms universitet, en ingenjörsexamen från KTH och har en bakgrund inom Fria Moderata Studentförbundet. Han kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig på justitiedepartementet.

— Med Adam Danieli förstärker vi idéutvecklingen kring den liberala demokratin. Han kommer att tillföra stor kompetens och kraft på ett av våra viktigaste områden, säger PM Nilsson, vd på Timbro.

Adam Danieli tillträder sin tjänst den första december. 


Om Timbro

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.


Kontaktpersoner

Ebba Koril
Pressekreterare
Ebba Koril