2018-10-12 05:00Pressmeddelande

Philip Lerulf blir tf kommunikationschef på Timbro

Med start på måndag den 15 oktober kliver Philip Lerulf in som kommunikationschef på tankesmedjan Timbro. Detta med anledning av att Lydia Wålsten blir vikarie för Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi.

–Timbro har en stark uppställning av vassa debattörer och mitt fokus kommer vara att stärka kärnbudskapen kring fria marknader, lägre skatter och en friare arbetsrätt. Jag hoppas att min erfarenhet av Public Affairs och opinionsbildning kommer bidra till att lyfta kommunikationen ytterligare ett snäpp, säger Philip Lerulf.

Philip Lerulf har under de senaste sex åren varit konsult och projektledare på kommunikationsbyrån Paues Åberg och har tidigare skrivit böckerna “Marionetterna” på Timbro förlag om Sveriges försämrade socialförsäkringar, samt boken “Balansakten” om svenskarnas bristande ekonomiska marginaler. Han har också författat flera uppmärksammade rapporter för Timbro, däribland “Badhusboom!” om kommunernas överinvesteringar i lyxiga badhusanläggningar.

–Jag är väldigt glad över att kunna välkomna Philip Lerulf tillbaka till Timbro. Philip har en ovanlig kombination av erfarenhet och intuition för frihetlig opinionsbildning som kommer väl till pass inför en späckad vinter, säger Karin Svanborg-Sjövall.

Det första projektet som Philip Lerulf tar över ansvaret för är Timbros 40-årsfest som går av stapeln på Moderna Museet den 7 november med nästan 200 gäster och en heldags idéfest med talare som Lena Andersson och Johan Norberg.

Lydia Wålsten och Philip Lerulf är tjänstlediga under berörd period.


Om Timbro

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.