2014-05-17 05:00Pressmeddelande

Norge – mellan populism och reformer

Norge är ett av världens rikaste länder. Hur bedrivs då en ansvarsfull reformpolitik?

Så kan man summera utmaningen för Norges borgerliga regering, ledd av Høyres partiledare Erna Solberg som bildade sin regering tillsammans med Fremskrittspartiets Siv Jensen efter stortingsvalet i september 2013. Väljarnas dom kommer först i nästa stortingsval i september 2017, men kommunalvalet i september 2015 kommer att visa vart vinden blåser.

I norska medier förekommer många opinionsundersökningar med ganska skiftande resultat. Den enda slutsatsen hittills är att vinden inte slagit om utan att det fortsatt råder en borgerlig medvind.

Vi tänker väl ofta på Norge som ett grannland, snarlikt vårt eget. Men det är en felsyn.

Janerik Larsson har skrivit en rapport om Norge, världens rikaste land enligt OECD och Världsbanken, och frågar sig bland annat vad detta välstånd betyder för möjligheten att reformera norsk politik?

För att ladda ned rapporten klicka här
.

För mer information, kontakta

Janerik Larsson
Janerik.Larsson@frittnaringsliv.se

Om författaren

Janerik Larsson är journalist och författare. Senast utkom han med Är Texas det nya Kalifornien? tillsammans med Roland Poirier Martinsson.


Om Timbro

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.