2023-09-25 11:19Pressmeddelande

Katalys och Timbro sätter ihop ideologiskt program på Bokmässan

ideologi-bokmässan

Tillsammans med Bokmässan i Göteborg har de rivaliserande tankesmedjorna Katalys och Timbro gått ihop och tagit fram den ideologiska och politiska delen av Bokmässans officiella seminarieprogram. Under rubriken Ideologi kan man ta del av 17 programpunkter där ett 60-tal författare, forskare, debattörer och experter medverkar.

- I programmet tar vi upp samtidens mest brännande politiska frågor, men också idéer och långsiktiga perspektiv på vårt samhälle och vart det är på väg, säger Enna Gerin, biträdande chef på det fackliga idéinstitutet Katalys.

Bland annat diskuterar Lena Andersson och Göran Greider kulturpolitiken, Nina Björk och Anna Björklund arbetstidsfrågan, Alice Teodorescu och Alexandra Pascalidou kriminaliteten, Daniel Suhonen och Andreas Bergh den ekonomiska krispolitiken, samt Benjamin Dousa och Amanda Sokolnicki den svenska ojämlikheten.

- Vi har jobbat hårt med att få en politisk och ideologisk bredd på samtalen så att olika perspektiv kan stötas och blötas i dessa viktiga samhällsfrågor, säger Andreas Johansson Heinö, förläggare på Timbro förlag.

Andra frågor som diskuteras och debatteras är sjukvården, industripolitiken, monarkin, USA-valet, klimatfrågan, Tidöavtalet, bostadskrisen, ”chat control”, separatismen och medelklassen.

 

Ta del av hela det ideologiska programmet via Facebook-eventet här: https://www.facebook.com/events/332035649268147

Man kan också se programmet digitalt via Bokmässan Play: https://bokmassan.se/hem/play/om-bokmassan-play/

Bokmässan i Göteborg pågår torsdag-söndag 28 september-1 oktober på Svenska Mässan i Göteborg. Bokmässan Play är en integrerad del av upplevelsen. Läs mer på www.bokmassan.se

 

Kontakt:

Andreas Johansson Heinö, förläggare Timbro förlag

Mobil: 0735-967208

E-post: andreas.johansson.heino@timbro.se

 

Enna Gerin, biträdande chef Katalys

Mobil: 073 092 51 80

E-post: enna.gerin@katalys.org


Om Timbro

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.


Kontaktpersoner

Andreas Johansson Heinö
Andreas Johansson Heinö