2021-12-14 15:14Pressmeddelande

Catarina Kärkkäinen tar över som rektor för Timbros spetsutbildning

Stureakademin är Timbros spetsutbildning i ideologi, politik och skrivande. Under sex helger samt en veckas studieresa till Washington D.C. erbjuds ett kvalificerat program där föreläsningar varvas med seminarier, studiebesök och skrivuppgifter.

Utbildningen grundades år 2003 och har fått sitt namn efter Timbros grundare Sture Eskilsson. Sedan starten har över 300 studenter fått chansen att fördjupa sina kunskaper inom ramarna för utbildningen, och tidigare studenter arbetar i dag som ledarskribenter, politiskt sakkunniga, riksdagsledamöter eller i näringslivet. 

– Stureakademin är Timbros äldsta och viktigaste utbildning. Jag hade själv stor nytta av utbildningen för några år sedan, och det känns naturligtvis väldigt roligt att få ta över som rektor. Nästa termin börjar redan i januari, och jag ser fram emot att få lära känna deltagarna, som får sina besked i veckan. Det blir den tjugonde årgången, med kvalificerade deltagare, och föreläsare och kurslitteratur därefter.

Catarina tar över efter Caspian Rehbinder som varit rektor för utbildningen under de senaste två åren. Caspian fortsätter som arbetsmarknadsansvarig på Timbro.


Om Timbro

Timbro är Nordens främsta marknadsliberala tankesmedja. Sedan starten 1978 är uppdraget att långsiktigt bilda opinion för marknadsekonomi, fri företagsamhet, individuell frihet och ett öppet samhälle.

Kontaktpersoner

Catarina Kärkkäinen
Catarina Kärkkäinen