2022-03-29 14:41Pressmeddelanden

Ny styrelse i Sveriges Tidskrifter

Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter och Helle Klein, ordförande Sveriges Tidskrifter samt vd och chefredaktör Dagens Arbete. (Foto Helle Klein: Göran Segeholm.)Kerstin Neld, vd Sveriges Tidskrifter och Helle Klein, ordförande Sveriges Tidskrifter samt vd och chefredaktör Dagens Arbete. (Foto Helle Klein: Göran Segeholm.)

Vid föreningen Sveriges Tidskrifters årsmöte valdes idag styrelsen för det kommande verksamhetsåret. Helle Klein, chefredaktör och vd för Dagens Arbete blev omvald som ordförande. Ann Henriksson, vd för LRF Media omvaldes till vice ordförande.

- Det känns kul att fortsätta att driva branschorganisationens angelägna frågor tillsammans med vd Kerstin Neld, vice ordförande Ann Henriksson och vår eminenta styrelse. Mediestödet, frågan om hot och hat mot journalister och behovet av att reglera nätjättarnas makt är frågor jag ser fram emot att hugga tag i. Sen hoppas jag att postutredningen kommer fram till att göra tidningsdistributionen till ett samhällsuppdrag så att medborgarna får sina tidskrifter till rimligt pris var de än bor i landet, säger Helle Klein, ordförande för Sveriges Tidskrifter.

På den efterföljande lunchen intervjuade Susanna Skarrie, chefredaktör för Hem & Hyra, medieombudsmannen Caspar Opitz om det medieetiska systemet. Vid lunchen deltog även externa gäster. Bland gästerna märktes bland andra kulturminister Jeanette Gustafsdotter, Charlotte Ingvar-Nilsson, generaldirektör Myndigheten för press radio och tv, Robert Olsson, vd för Utgivarna och Elisabeth Trotzig, reklamombudsman.

–Det som förenar våra medlemmar nu och framöver är att de är ansvariga publicister som sysslar med fördjupad ämnesjournalistik i olika kanaler. Tidskrifterna har därmed ett viktigt demokratiskt uppdrag. Det ska vi fortsätta lyfta fram och synliggöra för både politiker och andra beslutsfattare, säger Kerstin Neld, vd för Sveriges Tidskrifter.

Sveriges Tidskrifters nya styrelse

Ordförande 

Helle Klein, Dagens Arbete
Personlig ersättare: Helena Ingvarsdotter, Kollega

 

Vice ordförande 

Ann Henriksson, LRF Media
Personlig ersättare: Robert Jonsson, LO Mediehus

Övriga ledamöter

Anna-Clara Welander, Bonnier News 
Personlig ersättare: Stina Abenius, Bonnier News 

Brit Stakston, Blankspot
Personlig ersättare: Camilla Bergman, Breakit

James Savage, The Local
Personlig ersättare: Hannes Andersson, Everysport Media Group

Camilla Sjöberg, Albinsson & Sjöberg
Personlig ersättare: Martin Källberg, Svensk Jakt

Cissi Elwin, Chefakademin
Personlig ersättare: Maria Blom, Sveriges Arkitekter

Estelle Ejdeholm, Story House Egmont
Personlig ersättare: Per Kjellander, Story House Egmont

Jon Åsberg, Fokus och Vetenskapsmedia
Personlig ersättare: Thomas Peterssohn, Ny Teknik Group

Jens Stenberg, Aller media
Personlig ersättare: Lotta Cederbom, Aller media 

Unn Edberg, Vi Media 
Personlig ersättare: Ola Carlson, Offside Press


Om Sveriges Tidskrifter – Publicister i samverkan

Sveriges Tidskrifter är en branschorganisation för publicister som verkar inom ett fördjupande ämnesområde. Med våra ca 380 medlemmar är vi landets största branschorganisation inom medieområdet.


Kontaktpersoner

Kerstin Neld
VD
Kerstin Neld