Den värdefulla staden är temat för Svenska Stadskärnors digitala Årskonferens den 15 september. Temat är i allra högsta grad aktuellt med tanke på hur pandemin har påverkat våra städer och orter runt om i landet. Om drygt två veckor släpps restriktionerna. Hur hanterar vi de nya spelreglerna? Vad fyller vi våra städer, orter, centrum och mötesplatser med idag och i framtiden, för att både behålla och locka fler invånare, besökare och investerare? Hur ser morgondagens behov och beteendemönster ut? Hur påverkar globala trender oss – nationellt och lokalt? Vilka verktyg, nya rön och innovationer finns?
Frågorna är inte nya men svaren blir allt mer komplicerade.– För att ge inspiration och nya kunskapskickar och kraft till våra medlemmar att nå sina mål har vi samlat experter inom stadsutveckling, centrumutvecklare, inspiratörer, samhällsdebattörer, politiker, forskare som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper, säger Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor.
Det här är första gången vi genomför en digital årskonferens, i normala fall brukar vi i samband med årskonferensen kora Årets Stadskärna. Tyvärr har vi inte kunnat göra det under två år på grund av pandemin. Däremot ser vi fram emot att utse Årets Stadskärna Östersund den 18 maj 2022.
Några av talarna:
Malin Sundström, Associate Professor, Malmö Universitet, Institutionen för urbana studier
Per Schlingmann, författare, samhällsdebattör
Mark Isitt, journalist och författare
Knut Rost, vd Diös Fastighet
Ann-sofie Eriksson, sektionschef SKR
Anna Wallén, näringspolitisk chef, VISITA
Mats Hedenström, näringspolitisk chef, Svensk Handel (
Charlotte Nordén, ordf Svensk Handel Stil, VD Cellbes
Peter Jangbratt, Sverigechef Scandic Hotels
Se hela programmet här
Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Våra främsta partners är Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, Svensk Handel, Visita och Fastighetsägarna Sverige. Vi samlar ca 200 organisationer och kommuner och är representerade av medlemmar i 105 svenska orter och städer.