2024-03-01 08:00Nyhetsbrev

Våren på gång och mycket annat!

Här i södra Sverige har vi fått tydliga tecken på att våren är på gång; vintergäck och snödroppar poppar upp i parker och fågelkvitter hörs tidigt på morgonen. Medan naturen gör sitt jobb kan vi berätta om annat spännande som är på gång när det gäller stads- och platsutveckling. Läs vidare och ta för dig av de möjligheter som bjuds.LInjer orange 2 mm.jpg

Tyck till om Regeringens utredning om BID- och platssamverkan
Webbinar 6 mars kl 11.00-12.00
Sedan förra året har Regeringen med infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlsson i spetsen gett en särskild utredningsgrupp i uppdrag att föreslå hur fastighetsägare och den offentliga sektorn kan samverka för att stärka tryggheten i den byggda miljön.
 
Patrik Bremdal från Regeringskansliet, huvudsekreterare för utredningen, kommer på detta webbinar att berätta om deras arbete och hur långt de kommit. Det kommer att finnas tid för diskussion där vi kan skicka med viktiga åsikter in i deras kommande arbete. Läs om hela utredningsuppdraget HÄR.
Bjud med din styrelse, fastighetsägare och andra intressenter för att ta del av detta pågående arbete som kommer att ha stor inverkan på olika sätt i vårt kommande arbete framåt och i våra olika roller.
Välkommen med din anmälan HÄR 

LInjer orange 2 mm.jpg

Det intensiva arbetet bakom kulisserna pågår för fullt för att du och dina kollegor, styrelse, medlemmar ska få det mesta och bästa ut av er totalupplevelse på Årskonferensen i Malmö 20-22 maj. Programmet uppdateras kontinuerligt som du kan följa HÄR på hemsidan. Välkommen med din anmälan HÄR.LInjer orange 2 mm.jpg

Nyfiken på hur Purple Flag kan bidra till bättre och tryggare kvällsupplevelser? 

Webbinar 21 mars kl 10.00-10.45

På detta webbinar får du information och tips om hur man i praktiken kan samverka med Purple Flag-modellen, vad som krävs för att bli certifierad och vilka effekter det ger för att skapa ett tryggare och bättre kvällsliv. Vi har bjudit in Lisa Söderholm, vd för Kalmar City, som har arbetat med modellen under många år. Kalmar utsågs till Årets Purple Flag-område 2015. Se inbjudan HÄR Anmälan gör du HÄR.LInjer orange 2 mm.jpg

Hur bra är vi på att kommunicera?

På vårets Citygroup-träff var temat kommunikation med mera. Kanske ett av det svåraste ämnen som vi dagligen ska hantera för att nå ut med våra budskap, skapa engagemang och förståelse för varandra och våra frågor. Som vanligt har vi dokumenterat vad som sades på träffarna runt om i landet. Ett 80-tal eldsjälar inom stadsutveckling delar generöst sina tips och erfarenheter som du kan läsa HÄR.

LInjer orange 2 mm.jpg

Påminnelser

Örnsköldsvik är en av de städer som fått utmärkelsen Årets Purple Flag.

Örnsköldsvik är en av de städer som fått utmärkelsen Årets Purple Flag.

Missa inte att ansöka till Årets BID och Årets Purple Flag. Sista dagen att skicka in sin ansökan är 9 mars. Vinnarna koras på Årskonferensens bankett 21 maj.

Läs mer om Årets BID HÄR och Årets Purple Flag HÄR.LInjer orange 2 mm.jpg


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med cirka 180 kommuner och företag, samverkans-organisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges centrum- och platsutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.


Kontaktpersoner

Björn Bergman
VD
Björn Bergman
Inger Alfredsson
Nationell samordnare
Inger Alfredsson
Erika Braun
Kommunikatör
Erika Braun