2022-12-13 11:30Medlemsinfo

Nu kan du anmäla dig till Årskonferensen i Helsingborg!

Nu går det bra att anmäla sig till Årskonferensen i Helsingborg 31 maj – 1 juni 2023 och även boka hotellrum. Det öppnar möjligheten att köpa biljetter redan i år. 

KONFERENSPROGRAMMET 

Förberedelserna är redan igång och vi lovar att vi tillsammans med Helsingborg City och stad kommer att bjuda på en totalupplevelse du inte vill missa!!!

ANMÄLAN HITTAR DU HÄR. – Early Bird pris gäller t o m 14 april

KONFERENSPROGRAMMET SER DU HÄR

BOKA HOTELL HÄR – tidig bokning ger bättre priser.

 

Carlos Morena kommer till Årskonferensen!

Vi är stolta över att ha kunnat boka professor Carlos Moreno, vetenskaplig chef och  ordföranden för Entrepreneurship – Territory – Innovation vid Frankrikes Sorbonne University. Han är specialiserad på studier av komplexa system och utveckling av innovationsprocesser. Hans innovativa arbetssätt och unika förhållningssätt till urbana frågor, som bl a 15 minuters staden, har gett honom internationell berömmelse. Framsynsmedaljen från French Academy Architecture 2019 och Obel Award från Henrik Frode Obel Foundation 2021 är några av dem.

Carlos anlitas flitigt som vetenskaplig rådgivare på både nationell och internationell nivå, vilket inkluderar Paris borgmästare när det gäller Smart City. Sedan 2018 ingår han i den akademiska styrelsen för Strate Design School i Singapore. Dessförinnan utsågs han till Chevalier de la Legion d’Honneur 2010.

Missa inte möjligheten att lyssna på Carlos Moreno!

Bjud med din styrelse, stadens politiker och tjänstepersoner med ansvar för stadsplanering och stadsutveckling.

Från vision till verklighet – sista anmälan till Årets Stadskärna är 31 december!

Stadens attraktivitet har stor påverkan på tillväxt och social hållbarhet och många städer har insett vikten av att kraftfullt och i samverkan arbeta med att utveckla både den fysiska platsen, utbudet och den sociala miljön i centrum. Utmärkelsen Årets Stadskärna har delats ut sedan 1995 till den svenska stad eller ort som under de närmast föregående åren gjort störst framsteg i sin förnyelse av centrum, genom samarbete mellan både privata och offentliga aktörer.

Alla städer och orter, oavsett storlek, kan ansöka till Årets Stadskärna om man har ett QM – Quality Mark-certifiering. Certifieringen är kostnadsfri för alla våra medlemsorganisationer och är ett bevis på att man har en fungerande och långsiktig samverkan mellan stadens privata och offentliga intressenter.

Läs mer om hur man ansöker till Årets Stadskärna här.

OBS! Sista datum för att skicka in intresseanmälan till Årets Stadskärna är 31 december. Ansökningshandlingarna ska därefter skickas in digitalt senast 28 februari.

För att få ansökningshandlingar till Årets Stadskärna maila till oss på info@svenskastadskarnor.se

Behöver ni förnya ert QM skicka ett mail till oss info@svenskastadskarnor.se

Därför uppdaterar Halmstad sitt QM! 

Ulrika Abrahamsson, centrumutvecklare Halmstads kommun
Caroline Bengtsson, cityledare Halmstad City, Sapna Billengren Lindström, projektledare Halmstads kommun och Per Arbin, Fastighetsägarna GFR.

Ulrika Abrahamsson, centrumutvecklare Halmstads kommun, Caroline Bengtsson, cityledare Halmstad City, Sapna Billengren Lindström, projektledare Halmstad kommun och Per Arbin, Fastighetsägarna GFR.

Halmstad är den senaste i raden av flera städer som har uppdaterat sitt QM-certifikat. Den största förändringen som de ser att ett QM har bidragit till är att det har blivit tydligare att se vilka ansvarsområden och budgetar de har kopplade till sina uppdrag. Med ett QM vill de också kunna engagera och involvera politiken, kommunen, näringslivet och invånarna  mer i samverkan. Läs mer här varför de väljer QM som ett verktyg i sitt samverkansarbete.


Om Svenska Stadskärnor AB

Svenska Stadskärnor är en branschöverskridande icke-vinstdrivande medlemsorganisation med syfte att skapa levande orter och livfulla städer genom samverkan mellan offentliga och privata aktörer. Vi samverkar med cirka 180 kommuner och företag, samverkans-organisationer, konsultföretag, arkitektkontor samt nätverken Sveriges centrum- och platsutvecklare, ATCM i England och IDA i USA.